Košarka

Ol star NBA u znaku Kobija: 8 vs 24

Izvor mondo.rs

Nakon pogibije velikog asa sve je više predloga da predstojeći meč "Svih zvezda" bude odigran u čast nekadašnjeg asa Lejkersa

Kobi Brajant je 14. aprila 2016. godine, kada je odigrao poslednju utakmicu u karijeri, otišao u legendu, a 26. januara 2020. u večnost.

Tragična smrt jednog od najboljih košarkaša svih vremena duboko je potresla svet. Sportisti, navijači i poštovaci njegovog dela širom planete opraštaju se od velikog Kobija.

Svi mečevi NBA lige koji su bili na programu u večeri nakon pogibije Brajanta odigrani su u senci tragedije uz minut ćutanja, a neposredno posle smrti "Mambe" nekoliko košarkaša predložilo je da svi timovi povuku dres sa brojem 24 u čast legendarnog igrača.

Pokrenuta je i inicijativa da predstojeći Ol star NBA lige protekne u znaku Kobija Brajanta. Predloženo je da ceo tim Lebrona Džejmsa na utakmici koja će biti odigrana u Čikagu 16. februara nosi dresove sa brojem osam, a ekipa Janisa Adetokunba dresove sa brojem 24.

Kobi Brajant je tokom uspešne karijere, koja je trajala dve decenije, nosio na leđima brojeve 8 i 24, i to svaki po deset godina. Pre nego što su Lejkersi povukli te dresove u čast Kobija, on je ispričao da su oba broja za njega bila veoma značajna u karijeri. Naveo je da je osmicu nosio kada je bio mlad, nedovoljno zreo i iskusan, u vreme kada je tražio svoje mesto u ligi.

"Ta osmica je doslovno išla okolo i sekla glave svima", rekao je jednom prilikom Brajant.

Kasnije, kada je postao zreliji i bolji igrač odlučio se za broj 24.

"Dres sa brojem 24 stalno je postavljao pitanje o tome kako mogu na najbolji način da predvodim grupu pojedinaca u želji da zabeležimo dobar rezultat", objasnio je Kobi.

Kobi Brajant nastupao je na Ol star meču NBA lige 18 puta, a četiri puta biran je za najkorisnijeg igrača (MVP) tog spektakla.