Košarka

Iznenada promenjena pravila Ol star meča, igra se u Kobijevu čast!

Izvor mondo.rs

Svaka četvrtina važiće se kao "posebna" utakmica.

NBA liga pokušava da pronađe odgovarajući format Ol star utakmice koji neće biti jednoličan i dosadan navijačima, tako da su već dve godine aktuelni "kapiteni", odnosno više nema podele na Istok i Zapad, ali tu nije kraj...

Samo dve nedelje pred Ol star vikend u Čikagu uvedene su nove "zavrzlame".


Kako prenosi AP, prve tri četvrtine na Ol star meču biće tretirane kao "mini-utakmica". Na početku svake od njih rezultat će biti resetovan, dok će se do promene doći u poslednjem kvartalu kada će na semaforu biti napisan ukupan skor.

Sada dobro pazite...

U četvrtoj četvrtini biće postavljen cilj do kog je potrebno doći da biste pobedili u utakmici!

Na primer, ako jedna ekipa bude vodila 100:94, onda će se na "ciljni skor" tima koji vodi dodati 24 poena, u čast Kobija Brajanta koji je taj broj nosio u toku karijere, tako da će pobednik biti ona ekipa koja prva dođe do 124 poena!

Tim koji pobedi u "mini-meču" imaće 100 hiljada dolara koje će donirati po svom nahođenju.

Veruje se i da će poslednja četvrtina u kojoj je potrebno stići do 24 poena pojačati želju kod igrača da ozbiljnije shvate utakmicu, a ukoliko se ispostavi kao dobar potez - biće zadržano i u narednoj sezoni, samo verovatno uz drugu ciljanu brojku.

Takođe, NBA liga će na više načina odati poštu poginulom Kobiju Brajantu i njegovoj ćerki Đijani.

Ol star vikend igra se od 14. do 16. februara, a danas smo saznali da će na njemu učestvovati i Aron Gordon koji će probati da dođe do titule u zakucavanjima koja mu je izmakla 2016. godine.