Košarka

Čuveni američki trener u "Areni": Rik Pitino protiv crveno-belih

Izvor mondo.rs

Osvajač NCAA titule, legenda Lujvila i stručnjak koji je "izbacio" niz poznatih košarkaša i trenera vodiće Panatinaikos u sredu protiv Zvezde u Beogradu.

Ko iole prati američku (koledž i NBA) košarku dobro zna kakvo trenersko ime će u sredu izvesti ekipu na parket Štark arene.

Legendarni Rik Pitino (67), član "Kuće slavnih" i jedini trener koji je sa tri različita koledža igrao na završnom NCAA turniru dolazi sa Panatinaikosom na gostovanje Crvenoj zvezdi.

Utakmica počinje u sredu u 19 časova uz direktan prenos na Sportklubu.

Pitino je sa ekipom stigao u utorak u Beograd, gde će Panata igrati za 14. pobedu u Evroligi i za učvršćivanje svoje pozicije u društvu "Top 8" timova. Trenutno je na šestom mestu.

Američki stručnjak, koji je osamdesetih bio trener Njujork Niksa, a krajem prošlog i početkom ovog veka vodio Boston Seltikse, rekao je da očekuje težak meč protiv srpskog i regionalnog šampiona.

"Imamo još jednu žestoku utakmicu pred sobom. Ima još 12 krugova ove trke do kraja i do završetka ligaškog dela. Očigledno je da pokušavamo da ostvarimo dve stvari - da se kvalifikujemo za plej-of, a onda, ako uspemo, da budemo defanzivno mnogo bolji tim", izjavio je on pred meč.

"U ovom trenutku, naša odbrana je na mnogo nižem nivou od one koju tražim. Nadam se da ćemo u predostalih 12 mečeva videti napredak na tom polju", dodao je Pitino.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Zvezda - PAO u Beogradu: 3-4

Poznati Amerikanac vodio je Panatinaikos u prošlosezonskom plej-ofu, a onda se ove sezone vratio na klupu i ujedno postao i trener reprezentacije Grčke.

Pročitajte šta je Dragan Šakota rekao u najavi utakmice o kolegi Pitinu, ali i o "doktoru pikenrola" Niku Kalatesu.

Šampion Srbije pobeđivao je šestostrukog prvaka Evrope u tri od poslednje četiri utakmice u Beogradu.