Košarka

Kad Novica to kaže: Ovo je zaista posebna grupa momaka

Autor Nebojša Marković Izvor mondo.rs

Kapiten Partizana bio je pun hvale za svoje saigrače posle velike pobede

Izvor: MN Press

Prošao je Novica Veličković sve i svašta u košarci, a posle fenomenalne pobede nad Virtusom u Bolonji imao je da kaže samo jednu stvar za svoj sadašnji tim.

"Ovo je stvarno posebna grupa momaka".

Kad on to kaže, to ima dodatnu težinu.

"Rekli smo da za Beograd ne želimo da idemo sa porazom. Prvo poluvreme nije košarka koju mi igramo. Igrali smo utakmicu u ponedeljak, danas odigrali mušku utakmicu. Rade (Zagorac) je izvrnuo zglob i nije zastajao nijednog trenutka. Jedna timska pobeda, verovali smo i kada su vodili 15 poena. Izdržali smo i dobili smo na strani, što nije lako", rekao je Veličković.

Partizan je gubio maltene od početka pa sve do 18 sekundi pre kraja, a u "Paladoci" je imao sjajnu podršku navijača.

"Ja ne znam više kako da se zahvalim našim ljudima koji nas svuda prate i bodre. Hvala im. Pozivam da nas bodre u Areni, imamo jako bitnu utakmicu ABA koju moramo da dobijemo. Voleo bih da Arena bude mala za sve koje žele da dođu i da podrže ove momke", rekao je kapiten crno-belih.


Sledi četvrtfinale Evrokupa…

"Pre izlaska sam rekao: 'Ljudi, borimo se za prvo mesto i zaslužili smo'. Sigurno ćemo hteti da pobedimo u poslednjem kolu, ali razmišljaćemo kad dođemo do toga, ABA liga je sad prioritet. Moramo da se odmorimo i spremimo za Budućnost. Košarka koju smo igrali u drugom poluvremenu je recept", kazao je rekorder po broju nastupa u dresu Partizana.