Košarka

Ana Dabović pozvala navijače: Zajedno do Tokija!

Izvor mondo.rs

"Da bude još više publike, pružićemo još bolju igru i nadam se da ćemo ostavrtiti ono što je najvažnije, a to je prolaz na Olimpijske igre", rekla je Dabović novinarima.

Košarkašica reprezentacije Srbije Ana Dabović izjavila je da je meč sa Sjedinjenim Američkim Državama u prvom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre bio priprema za sutrašnji susret sa Nigerijom.

Srbija je sinoć izgubila od SAD 88:69 u hali "Aleksandar Nikolić" u prvom kolu grupe A olimpiijskog kvalifikacionog turnira.


"Gledali smo da iskoristimo utakmicu protiv Amerikanki da se spremimo za ono što je najbitnije, a to je utakmica protiv Nigerije. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo, na okupu smo bile tri dana i zato smo morale da tako priđemo utakmici. Da su drugačije okolnosti, sigurno da bismo ušle u meč da pobedimo kao što ulazimo u svaki susret. Svaka devojka je igrala, osetila je loptu, salu. Sutra da bude još više publike, pružićemo još bolju igru i nadam se da ćemo ostavrtiti ono što je najvažnije, a to je prolaz na Olimpijske igre", rekla je Dabović novinarima.


Izabranice Marine Maljković u subotu od 17 sati igraju meč protiv Nigerije, koji će biti ključan za plasman u Tokio, a bek srpske selekcije ističe da se nada glasnoj podršci navijača.


"Ljudi možda drugačije gledaju afričke ekipe, kao ekipe koje imaju samo fizikalije. Međutim, u poslednje vreme mnogo igračica igra u Evropi na ozboljinom nivou. Od početka smo znali da će biti težak meč, za to se i pripremamo. Zato smo i utkamicu SAD gledali na taj način, da se piremimo za sutra. Nadam se da ćemo energetski bolje prići, da ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo sa punom halom slaviti protiv Nigerije", zaključila je Dabović.

Nigerija je pokazala svima da je dobar tim, ali selektorka Marina Maljković kaže da je to nije iznenadilo.

"Možda je iznenadilo navijače i novinare, ali mi smo to znali. Jako dobar tim, jako brz tim, skočan. Ali, nisu samo tamo atlete, te devojke imaju jako dobru energiju, dobra su grupa, to su pokazale na Svetskom prvenstvu 2018. Ne pričamo na Afrobasketu, jer su to pokazale protiv evropskih timova, Španije, Grčke Francuske", analizira Maljković.

Recept se zna: samo visoka energija i želja.

"Moraćamo da igramo jako dobro. Mi smo spremni za tu utakmicu, ja nemam ništa novo da kažem ekipi, mi je znamo jako dobro. Treba da postavimo ono naše što treba, da se naprave korekcije u našoj igri i da pobedimo. Ja ne mogu da poverujem da će Nigerija u Beogradu imati veću želju nego moje košarkašice. Po tome su moje košarkašice poznate, moraju da imaju želju. U subotu idemo da damo sve od sebe, da odigramo na najbolji način, ali sa ogromnom željom jer smo još daleko od cilja", rekla je Marina Maljković.