Košarka

Amerika je bila uvod: Srpkinje tek sada počinju bitku za OI!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Vreme je za najvažniji meč.

Izvor: MN Press

Krilni centar reprezentacije Srbije Sonja Vasić izjavila je da su košarkašice izvukle pouke iz poraza protiv Sjedinjenih Američkih Država u prvom meču na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

"Izvukli smo neke pouke koje smo hteli, Marina Maljković je od prvog dana stavila akcenat na taktiku kojaće nadam se dati rezulate protiv Nigerije i Mozambika. Na tome smo radili i toga smo se pridržavali protiv SAD. U nekim trenucima je to davalo rezultate, čim smo malo popustili u tim zadacima, odmah se to videlo. Verujem da je moglo da bude i neizvesnije i interesantnije, ali mi smo svesni da je najbitnije u subotu i nedelju. Nadam se da će se tada videti naša prepoznatljiva igra", rekla je Vasić novinarima.

Srbija u subotu od 17 sati igra protiv Nigerije, koja je prethodno ubedljivo pobedila Mozambik.

"Znamo da neće biti lako i da su za nas malo atipične i da nema nekog košarkaškog i tatkičkog nadmudrivanja, već da su fizikalci... Od prvog dana je akcenat na toj utakmici. Nadam se da ćemo izaći fokusirane i spremne da već sutra obavimo posao zbog kog smo ovde", dodala je Vasić

Naše košarkašice su sutrašnji meč i pre početka turnira označile kao "najvažniji i najteži".