Košarka

Bivši "basketaš" se vratio u NBA posle 7 godina: I sam je prestao da veruje

Izvor mondo.rs

Sećate se Parga? Bio je odličan u Makabiju, potom lutao Evropom i Kinom, jedno vreme nastupa u "Big 3" takmičenju NBA veterana u basketu "3 na 3", a onda dobio poziv koji se ne odbija.

Kao igrač Makabija u svojoj drugoj sezoni u Izraelu, a prvoj u Tel Avivu, Džeremi Pargo bio je izabran u drugi tim Evrolige u sezoni 2010/11 i "zaobilaznim" putem stigao do NBA lige.

Igre u "Ponosu Izraela" donele su mu 44 nastupa za Memfis Grizlise, 25 za Klivlend Kavalirse i još 14 za Filadelfija Seventisikserse, koji su ga otkazom u martu 2013. naterale na povratak u Evropu.

Bek šuter iz Čikaga u narednih šest godina i 11 meseci nastupao je za CSKA Moskvu, ponovo Makabi, igrao u Kini, Italiji, ponovo Kini, pa još jednom za Makabi, sve dok se prošlog leta nije izborio za mesto u razvojnom timu Golden Stejt Voriorsa - Santa Kruz Voriorsima.

U međuvremenu, čak, bavio se basketom "3 na 3" i zajedno sa brojnim NBA veteranima igrao "Big 3" ligu, gde je moglo solidno da se zaradi.

Igrom sudbine, danas je bio pozvan u San Francisko da skoro sedam godina od poslednje NBA utakmice potpiše kratkoročni ugovor sa posrnulim Voriorsima, koji pokušavaju da privedu kraju sezonu za zaborav i, usput, započnu rekonstrukciju tima trejdom kojim je D'Anđelo Rasel poslat u Minesota Timbervulvse.

Dan nakon završetka roka za trejdove u ligi, Pargo je u 34. godini dobio desetodnevni ugovor od trenera Stiva Kera, posle čega će biti odlučeno da li nastavlja kao Golden Stejt ili Santa Kruz "ratnik"!

Bez povređenih Kleja Tompsona i Stefena Karija, jedno vreme i bez Drajmonda Grina, petostruki uzastopni finalisti NBA lige bili su primorani na "tankovanje" ove sezone, pa Ol-star pauzu dočekuju sa najgorim skorom u obe konferencije, 12-40.

Kakva je Pargova uloga u svemu, videćemo...

Tagovi