Košarka

Ana Dabović poziva u halu: Da sa što više navijača proslavimo vizu

Izvor mondo.rs

Reprezentativke Srbije savladale su Nigeriju u veoma važnom meču, pa će sutra i zvanično obezbediti olimpijsku vizu.

Postoji još samo teorija koja može da spreči reprezentativke Srbije da otputuju u Tokio. Olimpijska viza je praktično obezbeđena pobedom nad Nigerijom, ali do kraja kvalifikacionog turnira ima još jedan meč.

Sutra će Srbija igrati protiv Mozambika, što je meč na kom ćemo dobiti i definitivnu potvrdu plasmana na Olimpijske igre. Zato Ana Dabović, jedna od najboljih košarkašica naše zemlje, poziva ljude u halu, na slavlje.

Košarkašica Srbije Ana Dabović bila je zadovoljna pobedom protiv Nigerije u drugom kolu kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre. Izabranice Marine Maljković posle poraza od SAD, pobedile su Nigeriju 70:64

"Volele bismo da smo pružile malo bolji meč, ali da me je neko pitao pola koša-pola koša. Bitno je da smo pobedili, imali smo preveliki pritisak jer smo znali gde nas vodi ova utakmica. Presrećne smo, sada ćemo malo da proslavimo i onda da se što bolje spremimo za sutra, da završimo turnir na lep način", saopštila je Dabović novinarima na početku izlaganja.

Košarkašice Srbije imale su tokom meča prednost od 13 poena, koja je u poslednjih 30 sekundi meča došla samo na četiri poena viška.

"Od početka smo smo imale utakmicu u svojim rukama, jedino mi je žao što nismo uspeli da prelomimo i da podignemo razliku. Nije bilo vremena da nas stignu, kontrolisale smo utakmicu. Bile su previše agresivne, promenili smo način igre. Na kraju smo pobedile i to je najvažnije", rekla je Dabović.

Ovom pobeom Srbije je pratično izborila vizu za Tokio, ali Dabović još nije htela da priča o tome kao već rešenoj stvari.

"Još uvek nećemo da pričamo o Tokiju, volim da se se sve završi, da sutra odigramo utakmicu i nadam se da pobedimo i da sa što više ljudi da proslavimo odlazak na druge Olimpijske igre", zaključila je Dabović.