Košarka

Trinkijeri: Preživeli smo! A statistika je plitak papir...

Autor Pavle Knežević Izvor mondo.rs

Uspešno je Partizan završio tešku nedelju, a njegov trener je rekao da su igrači zaslužili da se malo odmore

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Poruka trenera Partizana posle "šest dana pakla" bila je kratka i vrlo sadržajna: "Preživeli smo!".

Partizan je večerašnjom pobedom nad Budućnosti u Beogradu odbranio prvo mesto tabele, posle mečeva sa Virtusom u gostima i Crvenom zvezdom, takođe u gostima.

"Ponedeljak Zvezda u gostima, sreda Virtus u gostima, nedelja Budućnost kod kuće. Preživeli smo, to je najvažnije. Izgubili smo par igrača, ali ovo je važnije. Igrali smo tvrdo, rešili smo utakmicu. Uradili smo sve što je trebalo da dobijemo. Iskreno da vam kažem, treneri uvek treba da se brinu i misle i rade, a moji igrači neka se malo odmore, a ja ću razmisliti kako neke stvari da rešim", rekao je Trinkijeri.

Baš kao i u mečevima sa Zvezdom i Virtusom, Partizan se borio, protivnik je igrao odlično i vodio, ali su crno-beli na kraju slavili. Jasno je potpuno da ovaj tim crno-belih ima karakter i snagu volje i veru u sebe, ali trener nije želeo da priča o tome, bar ne još.

"Ne mogu da pričam ništa o karakteru, nije trenutak za to. Ja sam zaista zadovoljan i srećan zbog mojih igrača, jer su napravili fantastičnu hemiju sa publikom i igraju na jako visok nivo energije, želje i strasti, a ja sam onaj koji treba da brine da budu malo bolji", odgovorio je trener, a onda nastavio sam od sebe.

"Danas smo dobili utakmicu jer smo igrali jako dobru pik en rol odbranu. Budućnost ima najbolje bekove u ABA ligi za takvu igru, Ivanović i Kobs. Kad znaš da te to čeka, a nemaš vremena da se pripremiš, kao što mi nismo imali, onda boli glava. Voleo bih samo da svi koji vole Partizan vide koliko se oni trude za ovaj tim", rekao je Trinkijeri.

Markus Pejdž cele sezone igra dobro, a danas je bio dobar u napadu, a pogotovo u odbrani, ali trener Partizana, kao i uvek, nije želeo da priča o pojedincima.

"A Ogi? Ja ne mogu da vidim Pejdža bez Ogija, Mozlija bez Jankovića, jer mi igramo sa hemijom. Igrači imaju veliku podršku, podržavaju jedni druge. Gledali ste utakmicu, vi govorite o Pejdžu, a ja gledam ekipu", odgovorio je trener.

Zanimljivo je da je ovo bila peta uzastopna utakmica (četiri pobede) u kojima protivnik ima više skokova od Partizana. Osim toga, Budućnost je danas imala i bolji procenat šuta i više asistencija, a izgubila. Kako to objasniti?

"Općenito, za mene je statistika veliki problem. Ja je gledam i ne gledam. Statistika je…Videli ste kako je Ostin Rivers uzeo jedan skok, pa se posle izvinjavao što ga nije pustio Hardenu za tripl-dabl? To govori. Ovaj papir je plitak, ne vidi se ne znoj na njemu. Ko mora da piše o utakmici, mora da gleda statistiku. Danas su nam dva igrača dala 12 trojki, Jaramaz mu je bio u licu, a Nikolić dao trojku", sleže ramenima trener.

Partizan je danas postavio novi rekord ABA lige po broju gledalaca na utakmici.

"Iskreno da vam kažem, ušli smo u utakmicu baš umorni, isceđeni, a energija je bila kao viroza, tako se širila. Bilo je fantastično. Grobari su nam mnogo, mnogo pomogli. Ne bismo mogli da pobedimo bez njih", rekao je Trinkijeri.