Košarka

On je sa juga: Nikola Janković proslavio rođendan u busu za Niš!

Izvor mondo.rs

"Dolazi mi i porodica, ja sam sa juga, tako da mi puno znači", rekao je košarkaš crno-belih, koji je 26. rođendan proslavio sa saigračima na putu ka "Čairu".

Izvor: MN Press

Rođendan u busu.

Nije sjajno, ali nije ni loše.

"Kup je uvek dan ili dva nakon mog rođendana pa ima još veći značaj za mene", rekao je crno-beli rođendanac Nikola Janković, koji je na autoputu proveo 26. rođendan.

"Dolazi mi i porodica, ja sam sa juga, tako da mi puno znači", dodao je krilni centar, koji će sa saigračima na parket "Čaira" istrčati u petak uveče od 19.30.


Rival braniocu titule u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća biće čačanski Borac.

"Borac je jako kvalitetan tim koji je lider ABA 2 lige, ali fokusirani smo na sebe, na našu igru i idemo korak po korak", naglasio je Janković, koji je u regionalnoj ligi ove sezone beležio prosečno 7,3 poena i tri skoka.

"Iskreno, ne razmislsljamo o polufinalu i finalu. Kup je jako specifičan, jedna utakmica može da odlucuci sve, jedna četvrtina... Opušteni smo, idemo korak po korak i to je jedini pravi način da se dođe do finala", rekao je Janković i objasnio koliko je prošlogodišnja titutla uticala na ekipu.

"Kup dolazi kako presek stanja. Prošla godina je za sve nas bila jako čudna. Promenio se trener na polusezoni, ja sam došao dva meseca pred Kup, Ognjen Jaramaz došao par dana pre... Sada je drugačije. Imamo stabilnu ekipu, stabilnu sezonu i dobro nam dođe kao presek stanja i presek polusezone, da vidimo gde smo i da li šta treba da se menja".

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Nakon treninga u "Areni" ovog četvrtka popodne, ali i dobrih vesti kada su pregovori oko transfera Brajana Angole iz belgijskog Ostendea u pitanju, trener Andrea Trinkjeri poručio je da dolazi u Niš sa namerom da odbrani Kup.

"Idemo u Niš sa ciljem da odbranimo Kup", poručio je Italijan, koji je pre godinu dana osvojio, za sada, jedini trofej sa Partizanom.

"Imali smo vrlo vrlo težak period i vojska je ispražnjena, umorna. Imamo povreda i zato moramo biti izuzetno mudri i probati da imamo dovoljno snage za sve borbe koje nas čekaju, moramo biti jako pametni. Igramo sutra sa institucijom košarke koja dolazi iz grada košarke. Borac može da igra ABA ligu i biće izuzetno teško, Igramo jednu utakmicu, pa ćemo videti", poručio je Trinkijeri, koji je odredio dvanaestorku za trodnevno iskušenje u "Čairu".