Košarka

Šakota: Kao mlad trener sam se naučio poštovanju

Autori Mirjana Šegan Pavle Knežević

"Znam da se uvek negde krije nego, a posle drugi ne mogu čudom da se načude"

Izvor: MN Press

Crvena zvezda se rutinski plasirala u polufinale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Nišu, osim slabije prve četvrtine, a Dragan Šakota je podsetio da je davno naučio da nikad nikoga ne treba potcenjivati.

Trener Zvezde je objasnio i da ima problem sa virusom u ekipi, ali da se nada da će zdravlje biti dobro.

"Ono što je bilo bitno i što će uvek biti bitno kad se takmičimo u završnicima je respekt za takmičenje i prema svim protivnicima. Ja sam to naučio kao mlad trener ovde u Nišu, kada je moja ekipa igrala drugu ligu u konkurenciji najjačih timova Evrope, pa se bajka ostvarila. Posle toga uvek ubeđujem svoje igrače da nikoga ne treba potcenjivati", rekao je Šakota.

Ipak, potcenjivanje nije razlog što je Radnički vodio 12 razlike i bio u prednosti posle prve četvrtine.

"Mislim da nije ni to, nego momci koje mi ne poznajemo su igrali dobro i pogađali. Čestitke nama za pobedu i njima za borbu, to je što mogu da kažem za utakmicu", kazao je Šakota.

Igrači Radničkog bili su presrećni što su igrali protiv evroligaša, uprkos porazu od 40 razlike...

"Upravo to, nešto to čovek nauči, a to je da se uvek negde neko krije, da svako može da ubaci. Ako mene pustite, možda ću i ja sad da ubacim. Treba respekt da postoji, tako što priznajem i entuzijazam igrača da se dokazuju, a posle neki ne mogu čudu da se načude, a i razumem jer sam tokom većeg dela početka karijere igrao protiv takvih ekipa i uvek je postojao taj entuzijazam da se pobedi jači od sebe", rekao je Šakota.

Da li je Lorenco Braun bio na poštedi da biste ga odmorili od napora u Evroligi?

"Problem je nedostatak bekova. Ali, on je bio bolestan, ima neki virus, isti koji je imao i Čarls Dženkins, tako da je očigledno da se to prenosi u ekipi. Videćemo za dalje. Ako smo ga poštedeli sada, videćemo da li će moći da igra. On je probao danas i video da ne može.

Zvezda će u polufinalu igrati sa pobednikom meča Mega Bemaks – Sloboda.