Košarka

Presrećni Radnički: Igrali smo protiv Evroligaša koje gledamo na TV

Autori Mirjana Šegan Pavle Knežević

Poraz od Crvene zvezde je veliki podstrek za tim sa Crvenog Krsta

Izvor: MONDO/Pavle Knežević

Poraz od 40 razlike od šampiona države i Jadranske lige nije ni malo uticao na raspoloženje trenera i igrača BKK Radničkog, drugoligaša u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća.

"Veliko hvala igračima koji su prošli kvalifikacije i celom klubu ukazali ovakvu čast", rekao je posle utakmice sa Crvenom zvezdom trener Goran Vučković, koji ima samo 26 godina.

"Hvala im što su prošli kvalifikacije i što smo mogli da budemo deo ovog turnira. Čestitam Zvezdi na pobedi i želim im da ostvare sve svoje ciljeve koje su postavili pred njih. Što se tiče utakmice, mi smo odigrali čvrsto, ali ne možemo mi da igramo u tom intenzitetu. Mislim da je taj intenzitet i čvrstina igre glavni razlog za 40 razlike. Mislim da se nismo obrukali i da smo se borili do kraja utakmice", rekao je Vučković.

Koliko će ova utakmica značiti vašim igračima u nastavku takmičenja?

"Ja mislim da će značiti mnogo, nastavljamo sledeću sredu takmičenje u našem prvenstvu. Mnogo je značilo i u samoj pripremi utakmice, mi već mesec i po dana znamo da ćemo igrati ovu utakmicu i to je podiglno trening. Svesni smo realnosti, nije nas poraz pokolebao, kao što nam je značilo, mislim da će ceo utisak da nas ponese i da pobedimo sve utakmice do kraja", rekao je Vučković.

A kako je vama lično bilo da igrate protiv Dragana Šakote?

"Interesantna stvar, na žrebu, obavili smo kratak razgovor u kome smo razmenili tri rečenice, ja nisam bio rođen kada je on osvojio Kup Jugoslavije. Meni je stvarno bila čast da budem na suprotnoj strani i da vodim na kraju prve četvrtine. Mislim da smo odigrali borbenu i mušku utakmicu i ovo je veliki podstrek za dalji rad", odgovorio je trener kroz osmeh.

Igrač Petar Perović nije mogao da skine kez sa lica, iako je njegov tim izgubio 40 razlike.

"Jedno jako lepo iskustvo za sve nas. Mislim da je svaki igrač baš uživao. Pre tri godine smo igrali srpsku ligu i nikom nije palo na pamet da ćemo igrati sa Zvezdom u kupu. Svi smo srećni, iako smo izgubili, jer su mnogi igrači dobili šansu da igraju prvi put sa igračima koji igraju u Evroligi i koje gledamo svako veče na televiziji. Sada nas čeka ta borba u B ligi, i hoćemo da probamo da se približimo prvom rangu", rekao je Perović kroz širok osmeh.