Košarka

Miloje ZNA da nije reagovao kako treba: Imamo šansu protiv Zvezde!

Autori Mirjana Šegan Pavle Knežević

Pomoćni trener Mega Bemaksa veruje da njegov tim može da se suprotstavi Zvezdi u polufinalu kupa. A što se tiče Milojevića...

Izvor: MN Press

Mega Bemaks se mučila, isključen joj je trener, ali je na kraju dobrom odbranom slomila užičku Slobodu i plasirala se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Pomoćni trener Vule Avdalović kazao je da se istupi zbog koga je Dejan Milojević isključen "dešavaju", kao i da veruje da njegov tim ima šansu u polufinalu protiv Crvene zvezde.

"Dešava se. Trenerski posao je jako stresan, burno je reagovao na jednu sudijsku odluku. Nije reagovao na pravi način, ali on to zna", mirno je Avdalović odgovorio na pitanje o nemiloj sceni.

Što se tiče same utakmice…

"Čestitam Slobodi i njihovom stručnom štabu, mislim da radi sjajan posao. Mi smo u drugom poluvremenu krenuli jako agresivno, pre svega sa odbranom. Hteo bih pre svega da pohvalim Andriju Marjanovića, uneo je preokret u našu igru i Nikolu Tanaskovića. Oni ne igraju previše u Jadranskoj ligi, ali danas pokazali da može i te kako da se računa na njih. Marjanović je po statistici samo dva poena, ali ključni faktor da preokrenemo utakmicu", rekao je Avdalović.

Najbolji igrač Mege bio je, međutim, Marko Simonović, koji je utakmicu završio sa 32 poena i 13 skokova, odnosno ukupnim indeksom korisnosti od 39! Ipak…

"Njega nisam istakao jer on celu sezonu igra fenomenalno, on nam je najbolji igrač ove sezone. Ne treba njega previše hvaliti, on zna kako igra ove godine, svi smo jako zadovoljni, samo je nastavio niz od nekoliko sjajnih igara ove sezone", kazao je Avdalović.

U polufinalu vas čeka šampion države Crvena zvezda

"Mislim da imamo šanse ako nastavimo da igramo ovako, u odbrani pre svega. Ako tako bude, mislim da možemo da očekujemo neizvesnu utakmicu", rekao je Avdalović.

Trener Slobode Vladimir Lučić upotrebio je staru, ali ovog puta tačnu frazu: "dva totalno različita poluvremena".

"Moja ekipa je ušla motivisano u utakmicu, prvo poluvreme odigrala fantastično, a sve čega smo se pribojavali desilo se u drugom poluvremenu. Igrali su fizički jaku odbranu, organizovanu, primali smo lake poene iz tranzicije...Sigurno se nismo obrukali, pokazali smo karakter, ekipa je dosta mlada. Bili smo tri četvrtine u egalu sa ABA ligašem. Čestitam Megi na odličnoj partiji, želim im mnogo sreće u polufinalu, a nas već za par čeka KLS", rekao je Lučić.