Košarka

Zajon POLOMIO obruč u negledljivoj pobedi Amerikanaca!

Izvor mondo.rs

Iz Čikaga je poslata slika koja bi trebalo da izazove ozbiljne razgovore u kancelarijama NBA lige o tome kako bi ova revija rezervisana za prvo veče dobila kakav-takav smisao u narednim godinama.

Izvor: Nam Y. Huh/AP

U utakmici koja to previše nije bila, prvi pik sa drafta 2019. izazvao je prekid kada je prilikom jednog od brojnih zakucavanja iskrivio zglobnu konstrukciju i izazvao pauzu pre i posle koje su "zvezde u usponu" radile šta im je padalo napamet.


Na kraju je Amerika ubedljivo savladala Svet u predigri "gala" predstave Ol-star vikenda u "Junajted centru", na čijim rasprodatim tribinama publika najčešće nije znala da li gleda kvalifikacije u zakucavanjima zakazanim za drugo veče ili zagrevanje pred meč uz standardnu neobaveznu igru 1 na 1.

Rezultat je bio 151:131 za Amerikance, koji su u svojim redovima imali i osvajača MVP nagrade, Majlsa Bridžesa.

NBA All Star 2020: USA - World (sport)
Izvor: YouTube


Momak iz Flinta u Mičigenu zaslužio bi laskavo priznanje i da je izveo samo jedan potez, onaj kada je podigao sam sebi loptu o tablu na kucanje jednom rukom, ali je 198 centimetara visoko krilo Šarlot Hornetsa ovaj potez večeri u moru neozbiljnih pokušaja akrobacija na obe strane upotpunio sa 20 poena, pet skokova i pet asistencija za 20 minuta u igri.


Potom je izveo i "vetrenjaču".


U međuvremenu, iz Čikaga je poslata slika koja bi trebalo da izazove ozbiljne razgovore u kancelarijama NBA lige o tome kako bi ova revija rezervisana za prvo veče dobila kakav-takav smisao u narednim godinama.


Posle kompilacije najboljih...


...evo i nekoliko primera koji to i nisu baš.



SAD: Paskal 23, 3 sk, 2 as, Sekston 21, 5 sk, 3 as, Bridžes 20, 5 sk, 5 as, Jang 18, 4 sk, 7 as, Nan 16, Vilijamson 14, Džekson 12, 7 sk, Morant 10, 5 sk, 6 as, Grem 9, 6 sk, 5 as, Vašington 8, 5 sk.

Svet: Beret 27, 6 sk, 5 as, Klark 22, 8 sk, Vagner 16, 4 sk, Gildžus-Aleksander 16, 3 sk, 3 as, Dončić 16, 2 sk, 5 as, Hačimura 14, 7 sk, 4 as, Mihajljuk 6, 4 sk, Aleksander-Voker 6, 4 as, Okogi 5, 3 sk, 5 as, Meli 3, 5 sk, 2 as.


U noći između subote i nedelje na programu je takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanjima (2.00), a Ol-star utakmica u kojoj će nastupiti i Nikola Jokić, a večeras nedovoljno zainteresovani Dončić zaigrati u pravoj konkurenciji, igra se u noći između nedelje i ponedeljka (2.00) - sve u direktnom prenosu na TV Arenasport.


Tagovi

nba