Košarka

Beron: Za poslednji zadnji šut sam ZNAO, a onaj pre... (VIDEO)

Autor Mirjana Šegan Izvor mondo.rs

"Ne volim da mi šutevi budu kratki. Ako šutnem jače i promašim, onda mogu noću da zaspim", rekao je Zvezdin heroj u polufinalu.

Izvor: MN Press

Bili Beron je ponovo pokazao da mu prija Čair.

Trojkama u poslednjem minutu (i poslednjoj sekundi) doneo je Zvezdi pobedu protiv Mege za plasman u finale Kupa Koraća, i to na istom mestu na kojem je prošle sezone praktično sam vukao crveno-bele u derbiju koji je pripao Partizanu.

U razgovoru sa novinarima posle večerašnje utakmice, šuter iz Pensilvanije je sve pohvale usmerio ka saigračima i treneru, jer su mu verovali.

"Trener je imao veru u mene, nacrtao mi je akciju pre prve trojke i šutnuo sam posle blokova. Imao sam samopouzdanje, tim mi je verovao i šutevi su ušli, pa smo pobedili", izjavio je on.

Bio je to dramatičan meč, u kojem je Mega kontrolisala igru i rezultat kroz finiš - sve do poslednjeg minuta.

"Rolerkoster, kao i naša sezona. Očigledno da je bilo veoma stresno na kraju, igrali su veoma dobro, veoma čvrsto, moram da im odam priznanje, borili su se do kraja, ali pokazali smo karakter".

Beron je potom još jednom govorio o svojim šutevima odluke.

"Tim mi je verovao. Promašio sam neke šuteve pre toga, ali sam naučio iz tih grešaka. Ne volim da mi šutevi budu 'kratki', a mogu da spavam noću kada šutnem jače i promašim".

U takvim situacijama je uvek miran - bez obzira na okolnosti, ali i na epilog.

"Kada se utakmica svede na to, ako si spreman da živiš sa tim, bez obzira na rezultat i na to da li će ući, onda učiš iz toga i kao igrač i kao ljudsko biće".

Da li je bio siguran da će pogoditi?

"Kod poslednjeg šuta sam znao da će da uđe, a kod pretposlednjeg nisam, jer je lopta bila klizava i iskliznula mi je malo iz ruke".

Pogledajte Beronove trojke za pobedu i plasman u finale, u kojem će Zvezda u nedelju igrati protiv boljeg iz susreta Partizan - FMP (subota, 21 čas, TV Arena sport).