Košarka

Odlučila "šarena": Bertans je sipao trojke, ali titula ide u Sakramento!

Izvor mondo.rs

Davis Bertans otišao je do finala takmičenja u brzom šutiranju trojki, ali se tamo vodila dramatična borba između Badija Hilda i Devina Bukera - do poslednje lopte. Pogledajte.

Badi Hild imao je još jednu, poslednju loptu u rukama.

Namestio se. Napravio malo dužu pauzu. Odrazio i pogodio.

Važilo je dva poena, pa je usput i pobedio!

Od naredne sezone najplaćeniji igrač Sakramento Kingsa osvojio je laskavu titulu šampiona u brzom šutiranju trojki rano jutros u Čikagu, posle neizvesne finalne serije u kojoj je Devin Buker malo pre toga sakupio 26 poena.

Bio je to ozbiljan izazov koji je pred Hilda postavio najbolji igrač Finiks Sansa, ali za razliku od trećeg finaliste, momak sa Bahama nije popustio pod pritiskom.

Krov dvorane umalo nije "popustio pod pritiskom" kasnije te večeri, tokom okršaja Derika Džonsa Džuniora i Arona Gordona u finalu takmičenja u zakucavanju, posle koje je poraženi poručio da se više neće vraćati na zaletište.

Buker, koji je prošle godine u Šarlotu osvojio titulu uz novi rekord (28 poena), ove sezone pozvan je naknando u Čikago, da bi zamenio povređenog Demijana Lilarda i u šutiranju trojki i u "velikoj" utakmici u noći između nedelje i ponedeljka (3.00, TV Arenasport).

Davis Bertans takođe je pogodio za 26 poena u prvoj rundi, jedan manje od dvojice rivala sa Zapada, što je bilo sasvim dovoljno za ulazak u finale u konkurenciji Zeka Lavina iz Čikago Bulsa (23), Džoa Herisa iz Bruklin Netsa (22), Dankana Robinsona iz Majami Hita (19), Devontea Grema iz Šarlot Hornetsa (18) i Trea Janga iz Atlante Hoks, koji se propisno obrukao sa svega 15 poena iz 25 šuteva.

Međutim, kada je na otvaranju finalne serije trebalo ponoviti rezultat iz kvalifikacija, pa i biti bolji, letonski šuter iz redova Vašington Vizardsa stigao je samo do 22 boda.

Buker je lako nadmašio Bertansa, Hild ne tako lako Bukera - presudila je poslednja, šarena lopta koja vredi "duplo"!

NBA All Star, finale za tri poena (sport)
Izvor: YouTube

Bila je to odlična uvertira za atraktivno finale takmičenja u zakucavanju.

Hild je tako postao drugi košarkaš u istoriji Sakramento Kingsa sa titulom najboljeg trojkaša na Ol-staru, posle našeg asa Peđe Stojakovića. On je prvi put pobedio konkurenciju 2002. u Filadelfiji, pa odbranio titulu godinu dana kasnije u Atlanti, mada sadašnji asistent generalnog menadžera "kraljeva" ima i dva druga mesta.

Evo priče o tom vremenu i najboljim godinama našeg velikana.

"Trojkaš" je otišao u Kaliforniju posle 17 godina, a ostale dve laskave titule i predigri Ol-star meča pripale su košarkašima Majami Hita, Deriku Džonsu Džunioru i Bamu Adebaju.

Sa svojih 206, "četvorka" Majamija kao od šale rešavala je prepreke i zabeležila bolje vreme od bekova Patrika Beverlija iz L. A. Klipersa, Spensera Dinvidija iz Bruklin Netsa, Šaja Gildžus-Aleksandera iz Oklahoma Siti Tandera i Derika Rouza iz Detroit Pistonsa, kao i krila Krisa Midltona iz Milvoki Baksa i Džejsona Tejtuma iz Boston Seltiksa.

Hitov 14. "pik" sa drafta 2017. bio je bolji i od dvojice "teškaša" svojih gabarita, Paskala Siakama iz Toronto Reptorsa i Domantasa Sabonisa iz Indijana Pejsersa.

Pogledajte...

NBA All Star skill (sport)
Izvor: YouTube

Tagovi