Košarka

Neverica: Vratio se na zaletište, preskočio čoveka od 226 i IZGUBIO!

Izvor mondo.rs

Kao i 2016. u Torontu, publika je u neverici ispratila poraz Arona Gordona u finalu takmičenja u zakucavanju. Pošteno?

Pune četiri godine od spektakularnog okršaja sa Zakom Lavinom, Aron Gordon vratio se u noći između subote i nedelje na zaletište rešen da još jednom poleti iznad obruča i osvoji trofej koji je - uz nevericu i negodovanje publike - u Torontu 2016. pripao njegovom rivalu.

Kakav "deja-vu".

Gordon - Lavin 2016 (sport)
Izvor: YouTube

Navijači u "Junajted centru", naročito oni najpoznatiji iz prvih redova, uz nevericu i negodovanje ispratili su još jedno spektakularno finale takmičenja u zakucavanju i još jedan sporan poraz atlete iz Orlando Medžika.

Nedugo nakon što je od žirija u poslednjoj seriji dobio 47 i čestitao novom šampionu Deriku Džonsu Džunioru iz Majami Hita, snažni 24-godišnjak poručio je da se posle Čikaga 2020. neće više vraćati na zaletište.

Tamo, malo posle "clutch" lopte koja je rešila finale u brzom šutiranju trojki, tandem sa Floride brzo se izdvojio u konkurenciju Peta Konautona iz Milvoki Baksa i povratnika na scenu, Dvajta Hauarda iz Los Anđeles Lejkersa.

U jednom trenutku na parketu se pojavio najviši košarkaš NBA lige, Tako Fol iz Boston Seltiksa sa svojih 226 centimetara. Gordon ga je preskočio i prikucao loptu u obruč, ali to nije bilo dovoljno...

Ponovo sa Supermenovim plaštom oko vrata, Hauard je razočarao žiri u kom su, između ostalih, sedeli sadašnji i budući članovi "Kuće slavnih", Dvejn Vejd i Skoti Pipen, pa je sa Konautonom mogao "na miru" da isprati finalnu seriju između Džonsa Džuniora i Gordona.

Računajući i prvu rundu, Gordon je u pet uzastopnih "kucanja" dobijao perfektne ocene, a onda u poslednjoj seriji - i to nakon što žiri prvi put u finalu nije pokazao pet "desetki" Džonsu - ugledao je broj "47".

Dok su se iznenađene NBA zvezde iz VIP redova tražile međusobno pogledima, svi su mogli jasno da izračunaju da je košarkaš Majamija sakupio poen više.

Pogledajte finalnu seriju...

NBA All Star finale u zakucavanju (sport)
Izvor: YouTube

...i recite nam, zasluženo?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi