Košarka

Juniori Partizana na Fajnal foru u Kelnu!

Crno-beli posle preokreta koji se retko viđa protiv Crvene zvezde, u finalu beogradskog turnira Evrolige "Next generation" pobedili Pariz i plasirali se na Fajnal for, odnosno juniorski F8.

Izvor: MN Press

Bravo, crno-beli!

Juniori Partizana će se u maju mesecu u Kelnu boriti za titulu prvaka Evrope. Učešće na F8 su pre "parnog valjka" obezbedili Gran Kanarija, Real Madrid i Ritas, dok će se još četiri mesta popuniti na osnovu specijalnih pozivnica.

Partizan je u finalnoj utakmici beogradskog turnira Evrolige "Next generation" (AGNT) pobedio vršnjake iz CFFB Pariza – 79:67 (19:14, 21:14, 19:25, 20:14).

Možda će vas zanimati


Za razliku od duela u subotu, kada su crno-beli u neverovatnoj završnici utakmice u Železniku nadoknadili minus od 11 poena i savladali Crvenu zvezdu, u finalu je dramatika izostala.

Partizan je od početka bio u vođstvu, a jedinu krizu imao je tokom treće deonice, kada su košarkaši iz Francuske uspeli da uhvate rezultatski priključak, ali su Beograđani u poslednjih deset minuta odigrali vrlo sigurno i zasluženo pobedili.

Poeni su u pobedničkoj ekipi bili ravnomerno raspoređeni. Izdvojio se Nikola Radovanović sa 12 koševa i pet skokova. Đorđe Jovanović (osam skokova) i Osinu Sar postigli su po 10, Petar Živojinović bio je strelac devet, a Mihajlo Petrović i Lazar Stefanović po osam poena.


Prvi strelac meča bio je igrač Pariza Danijel Bačo sa 24 poena i 15 skokova.

Fajnal ejt u Kelnu igra se od 21. do 24. maja. Titulu brani Real Madrid, koji je prošle godine u finalu pobedio Megu 95:76. Trofej u juniorskoj Evroligi od srpskih klubova osvajali su FMP Železnik i to dve godine za redom 2008. i 2009, dok je Crvena zvezda bila najbolja 2014.


Tagovi