Košarka

Niko nikad kao Baksi - plej-of obezbeđen u REKORDNOM roku!

Izvor mondo.rs

Milvoki ispisao istoriju NBA lige

Milvoki Baks je najdominantniji tim trenutno u NBA. To se vidi ne samo po najboljem skoru u ligi, već i po tome što je tim već obezbedio plej-of.

Tako je, 23. februara (po američkom vremenu, 24. po našem), Baksi su obezbedili plasman u doigravanje, dva meseca pre njegovog početka. To do sada nije pošlo za rukom nijednom timu u istoriji lige.

Možda će vas zanimati

Baksi su zvanično potvrdili plasman u nedelju, odnosno u ponedeljak ujutru po centralnoevropskom vremenu, iako nisu igrali utakmicu. Njima je plej-of obezbedio Čikago, koji je pobedio devetoplasirani Vašington sa 126:117, tako da Vizardsi sada zaostaju 27,5 pobeda za Milvokijem, 27 utakmica pre kraja ligaškog dela takmičenja.

Milvoki je tako oborio rekord Golden Stejta iz 2017. godine, koji su tada plej-of obezbedili 25. februara, odnosno dva dana kasnije.

Naravno, znalo se i pre početka sezone da će Milvoki igrati u plej-ofu, kako zbog njegovog kvaliteta, tako i zbog nedostatka kvaliteta u ostatku Istoka.

Yahoo Sports prenosi da je jedan kockar pre sezone uložio 10.000 dolara na to da će se Milvoki plasirati u doigravanje. Na taj ulog, zaradio je tačno – 100 (stotinu) dolara. Pa, čestitamo.

Milvoki trenutno ima skor od 48 pobeda i osam poraza, a vodi ga prošlogodišnji MVP Janis Adetokunbo, koji je nekako uspeo da bude još bolji ove sezone. On sada u proseku beleži 30 poena, 13,6 skokova i 5,8 asistencija po utakmici, a predvodi ligu u defanzivnom rejtingu. Sve to za samo 30,9 minuta u proseku po meču.

Zamislite samo šta bi bilo da u igri provodi isto vremena kao i ostali kandidati za MVP. No, sportski gledano, stvarno nema razloga za time, jer je Milvoki 33 od svojih 48 utakmica dobio dvocifrenom razlikom.

Baksi trenutno imaju 6,5 pobeda više od aktuelnog šampiona Toronta na prvom mestu tabele, tako da imaju dovoljno prostora da se pripreme za početak plej-ofa u aprilu.

Milvoki sada sigurno cilja veliko finale, pošto je prošle godine ispao u finalu konferencije od Toronta.