Košarka

Suze i smeh "Letećeg Majkla": Džordan je plakao kao kiša (FOTO)

Izvor mondo.rs

Emotivni govor uplakanog Majkla Džordana na komemoraciji Kobiju i Điđi Brajant.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena Majkl Džordan "plakao je kao kiša" kada je na njega došao red da se obrati skupu "Slavlje života", komemoraciji Kobiju i Điđi Brajant u Stejpls Centru.

Nije ni pokušavao da sakrije suze, a i da je tako nešto želeo, sigirno ne bi mogao.


"Sa Kobijem je bilo kao da imate malog brata. Znate i samo, mala braća vam smetaju, ulaze vam u sobu, ormar, uzimaju stvari, igračke. Vrlo su naporni. Tako je i mene Kobi znao da pozove u dva, tri sata ujutro. Da mu pričam o košarci, da me pita za rad nogu, driblinzima, trikovima", pričao je Džordan.

"Želeo je da bude najbolji košarkaš koji je mogao da bude, a ja sam mu hteo da mu budem najbolji stariji brat koji sam mogao da budem", nastavio je "Leteći Majkl" dok su mu se niz obraze slivale suze.


"Kobi je znao kako da vam priđe na poseban način. Umeo je čak da bude i naporan, ali da izvuče najbolje iz vas. Pre nekoliko meseci mi je rekao u poruci da uči kćerku neke nove trikove pa me pitao o čemu sam ja mislio dok sam trenirao košarku sa12 godina, a ja sam mu odgovorio:"Tad sam trenirao bejzbol", najsmejao je Džordan celu dvoranu.


"Umiremo od smeha, a to se sve odvija u dva ujutru", prisetio se legendari košarkaš.

"S Kobijem je umro i deo mene. Nastaviću da živim i u sećanju ću čuvati malog brata. Počivaj u miru, brate", završio je Majkl Džordan.