Košarka

Liga definitivno nije ista bez njega - Kari se KONAČNO vraća na teren

Autor mondo.

Posle više od četiri meseca pauze, opet ćemo gledati redovne trojke sa devet metara

Posle oko četiri meseca pauze, glavno oružje ove sezone tužnog Golden Stejta bi mogao da se vrati na teren, i to prilično skoro.

Stefen Kari nije igrao od kraja oktobra, kada je slomio ruku, a sada obično pouzdani novinar Šams Čaranija javlja da će se sjajni šuter naći u sastavu tima u nedelju protiv Vašingtona.

Kari je zbog povrede odigrao samo četiri utakmice, dok se Klej Tompson i dalje oporavlja od pokidanih prednjih ukrštenih ligamenata.

Sve to dovelo je do toga da Golden Stejt, osvajač tri titule u poslednjih pet godina, trenutno ima najgori skor u ligi, od samo 12 pobeda i 46 poraza.

Zbog toga Voriorsi verovatno nisu žurili sa povratkom na teren dvostrukog MVP-a, pošto je povreda bila mnogo komplikovanija nego prost prelom.

"Ovo je bila ozbiljna povreda, sa mnogo malih stvari koje su je pratile. Imao sam dve operacije, probleme sa oštećenim nervima i drugim stvarima sa kojima moram da izlazim na kraju. Sve je novo", objasnio je Kari.

Iako će se verovatno vratiti 1. marta, ne treba očekivati starog "ubicu" Karija, jer će mu trebati vremena da se vrati u takmičarsku formu.

"Osećaću se drugačije. Svako ko je imao operacije zna da je potrebno mnogo vremena da biste se vratili u normalu", rekao je Kari.