Košarka

Novica Veličković: Oduševljen sam Kokoškovim, srce opet zaigralo na himnu

Izvor mondo.rs

Veteran u crno-belom dresu Novica Veličković vratio se obavezama u Partizanu posle reprezentativnih obaveza. Evo šta je rekao o novom selektoru Srbije i o narednom rivalu u ABA ligi, slovenačkoj Krki.

Izvor: MN Press

Novica Veličković se posle dugo godina ponovo našao u reprezentaciji Srbije. Ne krije - srce mu je ponovo zaigralo kada je u nacionalnom dresu slušao himnu.

"Prijalo mi je, posle dugo godina sam ponovo deo reprezentacije što mi je jako drago. Drugačiji je to osećaj (kada igraš za reprezentaciju, prim. aut.). Ja sam za reprezentaciju debitovao 2007. godine. Malo je igrača ostalo koji se aktivno bave košarkom i koji su igrali za rerezentaciju iz tog perioda. Radulja (Miroslav Raduljica) i ja smo zajedno u reprezentaciji od 2009. godine, falio je Teo (Miloš Teodosić)", kaže Veličković za Televiziju KK Partizan.

Ono što ga je posebno oduševilo jeste rad sa Igorom Kokoškovim.

"Ne bih da krijem oduševljenje, zaista. Video sam nešto novo, prijalo mi je ovih 6, 7 dana rada sa njim. Za mene je bilo pozitivno iskustvo i lepa je stvar što Srbija ima trenera iz NBA lige", kaže 33-godišnji kapiten Partizana.

Veličković je imao pakleni period iza sebe i ne samo on već ceo tim Partizana. A pred crno-belima je duel sa Krkom u Sloveniji u ABA ligi.

"Krka je najnezgodnija ekipa koja je mogla da nam dođe u ovom trenutku. Oni stvarno znaju da igraju košarku, vrlo su nezgodni i ovde smo se namučili sa njima da prelomimo meč. Imaju iskustva, ozbiljni su igrači, u toj sali su 'pali' mnogi. Pobeda je, naravno, imperativ. Toliko smo se borili za to prvo mesto i u ova poslednja tri kola to moramo da potvrdimo. Kad si Partizan uvek ideš da pobediš", kaže Veličković.