Košarka

Simonović pred novim izazovom:Unikaha i Partizan favoriti za pehar Evrokupa

Izvor mondo.rs

Reprezentativac Srbije veruje da njegov novi klub može do evropskog trofeja ove sezone, a kao glavnog konkrenta vidi srpski tim protiv kojeg je u prošlosti vodio mnogo ljutih bitki

Izvor: MN Press

Marko Simonović započinje novo poglavlje u karijeri.

Nedavno je napustio redove Cedevita Olimpije i potpisao ugovor sa ekipom Unikahe.

Svestan je da ga čeka ozbiljan izazov, ali je spreman da odgovori na njega.

"Dugo godina igram košarku i znam kakav je Unikaha klub. Mnogi srpski košaraksi igrali su ove. Dragan Milosavljević i Aleksa Avramović rekli su mi da je ovo fantatičan klub.Ubeđen sam da je španska liga najbolja u Evropi. Pokušaću da se prilagodim timu, da budem od koristi i na pozicijama tri i četiri, da igram odbranu, dajem poene... Spreman sam da pomognem ekipi", rekao je reprezentativac Srbije Marko Simonović na predstavljanju.


Krilni košarkaš potpisao je ugovor sa timom iz Unikahe do kraja sezone sa pravom nastupa u španskoj ligi, pošto je prelazni rok u Evrokupu završen.

Smatra da njegov novi klub može do najvećih dometa na evrosceni, baš kao i Partizan, protiv kojeg je tokom karijere igrao mnogo ljutih bitki kao igrač Crvene zvezde.

"Mislim da su Unikaha i Partizan favoriti za osvajanje Evrokupa, a tu su još Uniks i Virtus iz Bolonje. Znam da ne mogu da igram, ali nadam se da će Unikaha da osvoji Evrokup. To je evroligaški tim, to se i zna i u Srbiji", dodao je Simonović.

Iskusni Simonović, koji ima 33 godine, pre dolaska u Cedevitu Olimpiju letos nastupao je za Zenit, Crvenu zvezdu, Albu, Budućnost, Hemofarm.