Košarka

Blažič: Žestoko protiv Zvezde, borićemo se za svaki centimetar parketa

Izvor mondo.rs

Košarkaš Cedevita Olimpije i trener Jurica Golemac svesni da je nedeljni duel u Beograd jedan od ključnih u ABA ligi ove sezone, obećavaju da će se tim iz Ljubljane maksimlano potruditi da se kući vrati sa pobedom.

Izvor: MN Press

U nedelju u Beogradu Crvenoj zvezdi gostuje Cedevita Olimpija. Taj meč označen je kao derbi 20. runde ABA lige, jer odlučuje o mestu za plej-of.

Oba tima imaju identičan skor 12-7 i trenutno je na trećem mestu Zvezda, kojoj je ABA liga delimično ublažila žalbu, a Cedevita Olimpija iza nje.

Crveno-beli tokom pauze u regionalnom prvenstvu nisu imali uspeha - poraženi su u finalu Kupa Srbije od Partizana, a zatim i dva puta u Evroligi - od CSKA i Baskonije.

Tim Jurice Golemca pokušaće to da iskoristi, iako je svestan da ide na noge veoma kvalitetnom protivniku.

"Zvezda je definitivno jedna od najboljih ekipa u ABA ligi. Meč u nedelju nam je podjednako važan jer direktno odlučuje o mestima koje vode u plej-of. Kao i naši rivali i mi imamo svoje kvalitete i probleme i trudićemo se da maksimalno ikoristimo svoj potencijal u Beogradu i zaustavimo najbolju igru protivnika. Idemo tamo samouvereni i svesni da će naša igra u odbrani biti ključna u tom meču. Maksimalno ćemo se potruditi da se u Ljubljanu vratimo s pobedom", istakao je Golemac pred put u Srbiju.

Jaka Blažič, koji odlično poznaje kvalitet svog bivšeg tima, takođe ističe da je to jedan od presudnih duela i obećava bespoštednu borbu.

"Utakmica u nedelju veoma bitna za oba tima jer mi, kao i Crvena zvezda, nastavljamo da jurimo poslednji voz za plej-ofa ABA lige. Očekuje nas izuzetno zahtevno gostovanje. Oni će imati veliku i bučnu podršku sa tribina, jer su svesni šta im pobeda donosi. Idemo u Beograd da se borimo za svaki centimetar parketa i daćemo sve od sebe da ostvarimo trijumf", naveo je Blažič.

Duel Crvena zvezda - Cedevita Olimpija igra se u nedelju od 21 čas, uz direktan prenos na TV Arenasport. Taj meč prvobitno je bio zakazan za 18 časova, ali je pomeren za kasnije zbog fudbalskog večitog derbija između Zvezde i Partizana koji će biti u tom terminu odigran istog dana na stadionu Rajko Mitić.