Košarka

Zadar srušio FMP: Fundić ih "čupa" sa poslednjeg mesta, Mega brine!

Izvor mondo.rs

Uzbudljiva završnica ABA lige je pred nama...

Izvor: MN Press

Vodi se velika borba za plej-of, ali i za opstanak u ABA ligi!

Zadar je ove veceri šokirao FMP pred svojim navijacima 81:76 (71:16, 18:25, 26:18, 20:17) i došao do pobede u ovoj sezoni, koliko ima i Mega, koja u nedelju igra svoj mec 20. kola ABA lige, a za koji je Dejan Milojevic upozorio da je jedan od najvažnijih za "preživljavanje" na Jadranu.

Dobra stvar za Megu je što ima bolji medusobni skor od Zadra, kao i od Cibone, s tim da Zagrepcani imaju jednu pobedu više, dok i njima u nedelju sledi važno gostovanje Primorskoj.

Srpski klub to, za sada, ostavlja na mestu koje vodi u baraž za opstanak protiv tima iz ABA 2 lige.

Zadru do kraja predstoje mecevi sa Primorskom kod kuce i sa Zvezdom u gostima, Mega pored Igokee ima gostovanje Partizanu i Mornaru, dok Cibona pored pomenutog susreta sa Primorskom mora u goste Igokei, dok docekuje Partizan.

Još nije bezbrižna ni Krka (6-14) koja gostuje Mornaru i Cedevita Olimpiji.

Što se tice pobede Zadra u dvorani "Krešimir Cosic" - nju je pre svih doneo Stefan Fundic, nekadašnji košarkaš Mege, koji je postigao cak 27 poena, dok ga je pratio Domagoj Vukovic sa 17. Na drugoj strani "iskocio" je Stefan Ðordevic sa 23 poena, dok ostatak tima nije prebacio dvocifren košgeterski ucinak, ali vredi istaci Stefana Pota sa 9 poena i šest asistencija. 

ABA Liga 20. kolo rezultati i tabela.