Košarka

Navijači Partizana, sad se pokažite!

Izvor mondo.rs

KK Partizan pozvao navijače na Trento i uputio važnu molbu

Izvor: Goran Šivački/MONDO

Partizan je u subotu položio ispit pobedom protiv Krke, zadržao prvo mesto na tabeli ABA lige i sada se sprema da "odradi" i poslednji korak u drugoj fazi Evrokupa pred odlučujuće mečeve.

Ali, pošto su crno-beli položili ispit na terenu, sada je red da ispit polože i crno-beli na tribinama.

Možda će vas zanimati

Partizan u sredu protiv Trenta "zatvara" Top 16 fazu Evrokupa. Prvo mesto je obezbeđeno, tim će se verovatno razigravati, sigurno će ići na pobedu i treba očekivati solidno popunjenu "Štark" arenu.

Ali, poučen negativnim iskustvom neodgovornih "navijača", klub je pozvao publiku da navija fer i sportski i ne pravi incidente.

Partizan je već kažnjen sa 10.000 evra zbog ubacivanja predmeta u teren protiv Darušafake (podsetimo, tada je staklena flaša (!?) pala pored nekadašnjeg kapitena crno-belih Dragana Milosavljevića) i sada se nalazi pod posebnom prismotrom Evrokupa.

Ako bi se slični incidenti ponovili, kazna bi mogla da bude i igranje pred praznim tribinama.

"Kada se u obzir uzme koliko podrška sa tribina znači crno-belima i čini domaći teren istinskom prednošću, eventualno igranje pred praznim tribinama, bilo bi ravno poništavanju ostavrenog rezultata", navodi se u saopštenju Partizana.

Zbog svega toga, Partizan je još jednom pozvao na fer i sportsko navijanje u sredu od 21 sat.

"KK Partizan poziva navijače da u sredu, 4. marta od 21 čas ispune Štark Arenu, navijaju fer i sportski, i budu pogonsko gorivo koje će Parni valjak odvesti do pozicije najuspešnijeg tima Evrokupa, nakon završetka takmičenja po grupama", saopštio je Partizan.