Košarka

Sreda-petak-ponedeljak: Za Zvezdine košarkaše - ništa novo

Izvor mondo.rs

"Koliko imamo vremena - iskoristićemo", poručuju crveno-beli.

Izvor: MN Press

U nedelju je Crvena zvezda pobedila Cedevita Olimpiju, a već u sredu igra protiv Fenerbahčea u Istanbulu, u petak protiv Makabija u Beogradu, u ponedeljak protiv FMP-a u Železniku.

"Ništa novo", sležu ramenima Branko Lazić i Marko Jagodić-Kuridža.

Zgusnut raspored ponovo je pred crveno-belima, ali ono što je u ovom trenutku najbitnije, jeste pobeda nad Cedevita Olimpijom kojom je dva kola pre kraja napravljen veliki korak ka plasmanu u plej-of, verovatno sa treće pozicije.

"Prišli su nam u četvrtoj četvrtini sa 20 na devet poena razlike, što nije prijatno. Opet nam se dešavaju padovi kada treba da privedemo utakmicu kraju. Imali smo sreće da smo napravili veliku razliku i da smo uspeli da izdržimo i kroz odbranu odbijemo njihov napad i na kraju postignemo poene kojima smo vratili dvocifrenu razliku", istakao je posle utakmice kapiten Branko Lazić.

Na pomen "duplog kola" Evrolige mogao je samo da konstatuje da će ekipa ponovo imati manje vremena za treninge.

"Imaćemo opet manjak vremena za trening, ali koliko budemo imali - iskoristićemo da popravimo šta treba i spremamo se za plej-of".

Crveno-beli će u Istanbulu verovatno ponovo biti bez trenera Dragana Šakote, koji zbog zdravstvenih problema u poslednje vreme propušta gostovanja.

"Treba da budemo profesionalci i uradimo naš posao bez obzira na to da li je na klupi prvi ili drugi trener", naveo je Lazić.

Posle utakmice je govorio i Marko Jagodić-Kuridža, koji je ubacio 18 poena.

"Odbranom smo napravili dobar rezučtat na početku i bili smo agresivni u oba pravca. To je neki put kojim bi trebalo da radimo, da svaku ekipu spustimo na što manje poena. U drugom poluvremenu su se oni malo vratili, ali smo kontrolisali utakmicu i zasluženo pobedili", istakao je iskusni košarkaš.

Krilni centar crveno-belih je rekao da je ekipa išla na što ubedljiviju pobedu, u slučaju da bude poravnata sa Cedevitom Olimpijom, ali i naglasio da treće mesto još nije obezbeđeno.

"Nemamo pravo da se opustimo, moramo da pobedimo obe utakmice do kraja i da se što više i što bolje spremimo za plej-of. Svi znaju koji su naši ciljevi".

Osvrnuo se i na umor Zvezdinih igrača, koji bi mogao da utiče na borbe u završnici ABA lige.

"Naravno da je lepo igrati Evroligu, ali je i problem kada ne možete da se spremite kao ostali. Oni imaju više vremena od nas, ali nemamo šta da kukamo oko toga. Cilj je isti".

Po trenutnom plasmanu na tabeli, u polufinalu ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala između Zvezde i Budućnosti.

"Ne možemo da utičemo na to sa kim ćemo igrati u polufinalu. Ko god da bude trudićemo se da prođemo", naglasio je Jagodić-Kuridža.

Govorio je i o predstojećem duelu sa Fenerbahčeom, kao i šansi Primorske da se nađe u plej-ofu: