Košarka

Najbolji trojkaš u istoriji NBA se vraća protiv Jokića!

Izvor mondo.rs

Momenat koji su svi čekali, vraća se jedna od najvećih NBA zvezda.

"Golden Stejt je odlučio da vrati Stefa Karija iz razvojnog tima Santa Kruz", glasila je ovog jutra informacija na zvaničnim kanalima Voriorsa koju su navijači kluba čekali od letos.

Stef Kari (31, 191cm) doživeo je prelom šake već u četvrtoj utakmici takmičarske 2019/20 kada je na meču protiv Finiksa na njega pao Eron Bejns. Očekivala se pauza oko tri meseca za sjajnog šutera, a prema najavama Voriorsa sada je spreman da se vrati na parket.

Golden Stejt nije želeo da žuri s povratkom Karija na parket, pošto je ova sezona svakako "bačena u prazno", ali svakako će njegovo ponovno oblačenje dresa obradovati navijače.

Kari je napravio revoluciju u NBA šutirajući trojke često i sa velike distance, pa je tako postavio rekord po broju pogođenih u toku jedne sezone. Na večnoj listi ispred njega su i dalje Redži Miler (2.560) i Rej Alen (2.973), ali gotovo da nema sumnje da će oboriti njihove rekorde.

Trenutno na svom kontu u dresu Voriorsa, s kojima je bio tri puta šampion, ima 2.492.

Golden Stejt naredni meč igra protiv Denvera, odnosno našeg Jokića, a videćemo da li će već na toj utakmici (utorak na sredu) Stiv Ker poslati na teren svog najboljeg košarkaša.