Košarka

Trinkijeri: Ne bismo mogli bez pauze, nismo mogli više da se gledamo!

Autor Pavle Knežević

Trener Partizana kaže da je utakmica sa Trentom jako važna, ali da nema predstavu kako bi mogla da se odvija

Izvor: MN Press

Partizan u sredu završava Top 8 fazu Evrokupa. Prvo mesto je obezbeđeno, ali bi eventualni trijumf crno-belima doneo prednost domaćeg terena sve do kraja takmičenja, ako se plasira toliko daleko.

Trener Andrea Trinkijeri, međutim, sada ne zna kako bi sutrašnja utakmica mogla da izgleda, jer Trento nije dugo igrao i nema šta da izgubi.

"Važna utakmica jer nam može dati prednost domaćeg terena za plej-of. Nije najjednostavnije igrati ovakve utakmice jer ne znaš kakav će protivnik doći na teren. Oni ništa ne pitaju, već samo da odigraju. Ali, kad si tako opušten, ponekad lopta - kao kap. Zato moramo da budemo vrlo koncentrisani u odbrani, moramo baš da peglamo, a to je najteže kada su utakmice ovako posebne", rekao je Trinkijeri novinarima pre utakmice.

Recept se zna: "Ključ je pristup. Koncentracija i pristup, samo to".

Trento ima tri uzastopne pobede u prvenstvu Italije i može da bude nezgodan tim...

"Oni mogu biti vrlo nezgodna ekipa. Nadam se da će biti malo van ritma jer nisu igrali 15 dana. Ali, oni mogu sve i ništa. Može biti i da vrhunski igraju, a možemo i mi da napadnemo i kontrolišemo od prve četvrtine. Za neke utakmice znam kako će izgledati, ali za ovu stvarno ne znam", rekao je Trinkijeri.

Pauza je prijala i Partizanu, koji je u Novom Mestu odigrao odlično i lako dobio meč...

"Ne bih rekao odlično, već smo odigrali dovoljno konkretno da dobijemo utakmicu i da ne padnemo u problem", objasnio je trener, a onda nastavio.

"Nismo mogli bez pauze. Bili smo baš zasićeni, nismo mogli da se podnesemo više. Imali smo 40 dana gde je svaka utakmica bila vrlo važna, vrlo teška i onda smo se na kraju skupili. U nedelju posle kupa bilo je samo da se ne vidimo četiri dana", rekao je Trinkijeri uz osmeh.

Utakmica Partizan - Trento igra se u sredu od 21 sat u "Štark" areni.