Košarka

Ovo je Tomas SLATKIŠ Li, nova zvezda američke košarke!

Izvor mondo.rs

"We want Snacks! We want Snacks", prolamalo se dvoranom kada je trener Brent konačno popustio.

Izvor: Twitter/Screenshot

"U redu", odgovorio mu je konačno Vejn Brent, ali...

Moralo je da postoji "ali".

"Ali, samo ako budemo vodili velikom razlikom".


Kažu da se Tomas Li narednog jutra pojavio u sali već u 6 i počeo vredno da trenira na dan pre, zvanično, poslednje šanse da odigra prvu utakmicu u NCAA karijeri. Bio je to poslednji meč njegovih "tigrova" u sezoni, posle koje će diplomirati i napustiti Džekson Stejt univerzitet.

Kada se pre četiri godine upisao na "JSU" i prijavio za košarkašku sekciju, slatkiši su ostali neizostavan deo opreme sa kojom je dolazio na treninge "kouča" Vejna, pa je novajlija umesto mesta u timu zaradio adekvatan nadimak - "Sneks", odnosno "Slatkiš" u slobodnom prevodi.

Na faksu je bilo dobro poznato da "Sneks" menja čokoladice, ali ne i radne navike. Upornost mu se na kraju isplatila, jer je vrednim radom na treninzima zaslužio status stipendiste na poslednjoj godini studija, ali ne i status prvotimca na zvaničnoj utakmici "tajgersa".

Nikada. Ni minut.

Sve dok se na sinoćnom zatvaranju sezone protiv starih rivala sa Arkanzasa nije začulo masovno: "We want Snacks! We want Snacks".

Na 2:05 do kraja, na semaforu je pisalo 73:46. Brent nije imao kud, okrenuo se prema kraju klupe i pokazao na Lija.

"Slatkišu" nije trebalo reći dva puta!

Kao da nije "ceo život" čekao na taj trenutak, bucko je ušao na teren i preuzeo stvari u svoje ruke. Nije trepnuo kad prva nije ušla, nije ustuknuo ni kad je druga "izašla" iz obruča, nije odustao ni kada je iz treće sve promašio...

Četvrta je promenila sve.


Snimak Lijeve trojke sa pozicije Stefa Karija na 17 sekundi pre kraja karijere momentalno je obišao Ameriku, u kojoj juče nije postojala veća košarkaška zvezda od "Sneksa".

Pohvalio ga je i Kevin Durent, od kog je dobio i novi nadimak - "Snajpi", valjda od snajperista.

"Sneks" (sport)
Izvor: YouTube


Njegova igra nije prošla neopaženo ni u kancelariji NCAA lige, koja ga je proglasila igračem poslednje nedelje ligaškog dela sezone. Odluka je obrazložena rečima da se radi o konstantnoj pretnji sa svih pozicija na terenu.

Ostaje još da vidimo sa koje pozicije na draftu će "Slatkiš" započeti NBA karijeru.

Tagovi