Košarka

Turkoglu protiv utakmice u Beogradu: Ne želimo nepoželjno okruženje!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Prvi čovek turske košarke kaže da je odluka nerazumljiva.

Izvor: MN Press

Predsednik Košarkaškog saveza Turske Hidajet Turkoglu rekao je da je razočaran odlukom Evrolige da se meč između Darušafake i Virtusa u Evrokupu igra u Beogradu.

Utakmica 6. kola Top 16 faze Evrokupa između turskog i italijanskog kluba, koja je trebalo da se igra danas u Istanbulu, zbog problema sa koronavirusom u Italiji, prebačena je u Beograd i igraće se u četvrtak u "Štark" areni, bez prisustva publike.

Ipak, nekadašnji košarkaš Sakramento Kingsa, nije nimalo srećan zbog takve odluke.

Turske vlasti uvele su poseban režim za putnike iz Italije, jedne od zemalja sa ozbiljnim brojem smrtnih slučajeva usled zaraze koronavirusom, što je sprečilo ekipu Virtusa da doputuju u Istanbul na vreme. Meč je trebalo da bude odigran u ponedeljak uveče.

"Odluka o utakmicu i odigravanju u Beogradu je veliko razočaranje za mene. Ta odluka Evrolige je nerazumljiva, uložili smo najveće napore da se odigra u Istanbulu", rekao je Turkoglu i nastavio svoje obrazlaganje.

"Odluka je protiv svih vrednosti koje Evroliga propagira i protiv duha igre. Sve postaje kontroverzno kada u obzir uzmete jednostavne činjenice da su trener i pojedini igrači Virtusa iz Srbije, to je potpuni preokret za nas", insinuirao je Turkoglu na činjenicu da je trener Virtusa Aleksandar Đorđević, a da su dva važna igrača Miloš Teodosić i Stefan Marković.

"Ne želimo nikakvo nesportsko ponašanje i nepoželjno okruženje. Molio bih Evroligu da bude opreznija u donošenju takvih odluka. Verujem da kompletna turska košarkaška javnost zamera Evroligi na ovoj odluci", navodi se u saopštenju Turkoglua.

Meč se igra u četvrtak od 18.15, a pobednik tog duela izboriće plasman u četvrfinale Evropkupa, kao drugoplasirani tim u grupi, iza Partizana.