Košarka

Dankan prvi put kao trener, glumio Popa posle meča: Samo sam stajao i vikao

Autor Milutin Vujičić

Skroman tokom igračke, ali i na početku trenerske karijere..

Legendarni košarkaš Tim Dankan penzionisao se bez velike medijske pompe u leto 2016. godine, da bi se ove sezone vratio u San Antonio i priključio se stručnom štabu Grega Popovića.

S obzirom da iz privatnih razloga "Pop" nije mogao da vodi sinoćnu utakmicu San Antonija protiv Šarlota, odlučeno je da ulogu prvog trenera preuzme upravo "Timi". To je saznao jutro pre meča, ali je ipak na svom trenerskom debiju osetio slast pobede, i to posle drame - 104:103!


Možda i najbolja "četvorka" u istoriji NBA lige posle utakmice morala je da prođe i kroz obavezni razgovor sa novinarima, a i tamo je "pokupio fera" od svog učitelja Grega Popovića.

Poznato je da "Pop" zna da se našali, ali i da bude vrlo kratak u svojim odgovorima...

"Nisam samo ja bio tu. Imamo i Beki Hemond, Vila Hardija i Miča Džonsona. Mič je pripremio meč, Bei i Vil su pozivali akcije, a ja sam samo stajao tamo i vikao na ljude", naveo je maksimalno ozbiljni i skromni Tim Dankan posle meča.

Na pitanje o odluci da se vrati iz penzije i bude deo stručnog štaba Spursa - osetilo se da se Dankan naljutio, pošto je želeo samo da priča o utakmici, a ne o sebi.

Pogledajte kako je to izgledalo...