Košarka

Đorđević: Moramo da se prilagođavamo, ali zdravlje je UVEK na prvom mestu!

Autor Pavle Knežević

Virtus nije igrao tri nedelje, a na teren se vraća u ključnom meču u nesportskoj atmosferi

Izvor: MN Press

Virtus se vraća igranju posle više od tri nedelje i to, ni manje ni više, nego u odlučujućoj utakmici za prolazak dalje u Evrokupu – protiv Darušafake.

Epidemija koronavirusa i odluka turskih vlasti pomerile su taj meč za Beograd, uprkos protivljenju košarkaškog saveza Turske. Trener Virtusa Aleksandar Đorđević priznaje da situacija nije laka, ali je bar tim kompletan.

"Igramo prvu utakmicu posle 22 dana. Ovo je specifična situacija koja donosi nepoznate faktore. Prvo treba da vidimo kako ćemo delovati protiv Darušafake, koja je sve vreme igrala, a druga je što ćemo igrati u Beogradu, u praznoj zgradi. To je neobična stvar na koju ćemo takođe morati da se prilagodimo", rekao je Đorđević za klupski sajt.

Dobra vest je da tim već tri dana trenira u punom sastavu.

"Marković i Hanter su imali fizičke probleme, a svi znamo da je Teodosić imao lične probleme koji su uticali na njega. Dobro smo trenirali, sa dobrim stavom i velikom željom da nastavimo da igramo, uz punu svest o važnosti utakmice", kazao je Đorđević.

Italija je zemlja sa najvećom epidemijom koronavirusa u Evropi, koja je izazvala pravu pometnju i u sportu i u redovnom životu. Trener Virtusa pohvalio je celu ekipu na držanju tokom ove situacije.

"Apsolutno moram da čestitam stručnom štabu i igračima, pokazali su veliki profesionalizam u izlaženju na kraj sa svim promenama poslednjih dana. Nisu ni trepnuli kada bi dobijali nove vesti o promenama programa", rekao je Đorđević.

A onda je posebno istakao:

"Zdravlje ljudi mora da bude uvek, ponavljam, uvek na prvom mestu: pre sporta, pre kulture ili bilo čega drugog. Zdravlje je na prvom mestu. Mi sada možemo da malo olakšamo ovaj trenutak koji nam svima stvara nelagodu. Imamo puno poverenje u profesionalce koji nas prate, nastavljamo sa svojim aktivnostima sa potpunim profesionalizmom", rekao je Aleksandar Đorđević.