Košarka

Trinkijeri posle "overe" prvog mesta jasan: Čestitajte igračima!

Autor Pavle Knežević

Ne želi trener nikakve zasluge za to što je Partizan posle devet godina prvi na tabeli ligaškog dela takmičenja

Izvor: MN Press

Partizan je potvrdio prvo mesto u ligaškom delu ABA i prednost domaćeg terena u plej-ofu, ali Andrea Trinkijeri ne želi da preuzima zasluge za to.

Ko je zaslužan za takav rezultat – zna se.

"Ja mislim da je to dobar posao mojih igrača, koji su celu godinu peglali. Falila su nam danas tri igrača i mi smo igrali isto korektnu utakmicu, peglali smo. Nismo bili sjajni, ali bilo je dovoljno da dobijemo utakmicu, i moramo njima reći 'bravo' i ja sam zadovoljan zbog njih", rekao je Trinkijeri novinarima.

Dobijena utakmica je protiv Mega Bemaksa, koja je tokom većeg dela meča bila "egal".

"U prvom poluvremenu smo mašili neke stvari ispod koša, nismo bili efikasni i imali smo egal utakmicu. Drugo smo sigurno dobro odigrali, bolje, lopta je dobro išla, pogodili smo šuteve, bili smo bolji u skoku i to su dve stvari koje su donele pobedu", kratko je trener sažeo meč.

A šta je sa tom trojicom (Volden, Zagorac i Birčević)?

"Ne znam", kaže trener uz smeh, pa onda nastavlja.

"Uvek se tako desi: kada dođe 15 dana, 10 dana pre velike serije, uvek se dese te male stvari. Nisu to ozbiljne stvari, par zglobova, jedno rame i to je to", rekao je trener.

Govorili ste ranije da želite da tim ne zavisi ni od koga, ali da su svi bitni i prvi ste. Nije se osetilo odsustvo povređenih, a tokom sezone niko iz vašeg tima nije u ligi iskočio. Smatrate li to ličnim uspehom?

"Ne. Treneri gube utakmice, igrači ih dobijaju. Ja sam zadovoljan da je ekipa u stanju igrati na isti način i bez tri važna igrača i to je dobra stvar, ali želimo da se brzo vrate", kaže Trinkijeri uz osmeh.