SAOPŠTENJE

ZVEZDA: Nije vreme za neozbiljne predloge o prvaku ABA lige

Autor Jovan Terzić Izvor mondo.rs

"Očekujemo pametne i konstruktivne predloge kako bi na bilo koji način rešili pitanje pobednika u takmičenjima koja nam predstoje isključivo na terenu", navode crveno-beli u svom saopštenju.

Izvor: MONDO/Strahinja Stojanović

Odluku o sudbini ABA lige u vreme korona virusa donece Skupština takmicenja u petak, a predsednik Partizana Ostoja Mijailovic izneo je predlog da crno-beli budu proglašeni šampionom ukoliko ne bude moguce igrati plej-of.

Brzo je stigao odgovor iz Crvene zvezde, koja tako nešto smatra neozbiljnim.

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti:

"KK Crvena zvezda mts u konstantnom je kontaktu sa svim nadležnim organima Republike Srbije, i Evrolige, oko svih zdravstvenih mera i zaštite svih aktera utakmica našeg kluba, ne samo igraca, strucnog štaba i zaposlenih, vec i brojnih navijaca koji prate meceve našeg tima u Evroligi i ABA ligi.

Kao društveno odgovoran klub, povinovacemo se svakoj odluci nadležnih organa Republike Srbije u danima koji dolaze.

Ocekujemo da svi akteri takmicenja u kojima participiramo u narednim danima i nedeljama svojim konstruktivnim predlozima olakšaju situaciju u kojoj su se našli svi sportski klubovi u našoj zemlji i regionu.

TERMINI PLEJ-OFA

POLUFINALE: 27-30. mart, 3-6. april, (10-13. aprila). FINALE: 19, 21, 24, (26, 29) april.

Takode, bez obzira na cinjenicu da je sport izuzetno važan segment našeg društva, ocekujemo da u ovim danima svi akteri i funkcioneri sportskih klubova shvate i osnovnu cinjenicu da je život i zdravlje svih – ispred sporta.

To takode podrazumeva i umerene i na prvom mestu konstruktivne izjave koje su sušta suprotnost populizmu koji nikome nije potreban u ovim trenucima.

Takode, bez namere da kao klub bilo šta prejudiciramo, sve predloge da se u slucaju nemogucnosti odigravanja bilo kog takmicenja u narednom periodu ili takozvane 'više sile' trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konacnim, smatramo izuzetno neozbiljnim jer je KK Crvena zvezda mts kao jedini ucesnik iz regiona u Evroligi bio u novom režimu takmicenja pod neuporedivo vecim opterecenjem u odnosu na ostale klubove. Podsecanja radi, KK Crvena zvezda odigrala je do ovog trenutka 10 i više utakmica u odnosu na ostale ucesnike takmicenja koji ce nastupiti u završnici ABA lige, cesto i u novom režimu 'duplog programa' Evrolige u kome smo neretko igrali i po 5 utakmica u razmaku od 10 dana! Evroliga 2020. godine i nekadašnja takmicenja kada je taj princip poslednji put primenjen, su neuporediva takmicenja kao i opterecenja ekipa, igraca i logistike klubova!

Zato ocekujemo pametne i konstruktivne predloge kako bi na bilo koji nacin rešili pitanje pobednika u takmicenjima koja nam predstoje (ukoliko okolnosti to budu dozvolile) iskljucivo na terenu, i kako je predvideno u doigravanjima, bez ikakvih nemuštih pokušaja prekrajanja tabela i takmicenja, jer u ovoj situaciji za to nije ni vreme ni mesto!

KK Crvena zvezda kao klub koji u narednom periodu mora da odigra još 6 utakmica Evrolige, neke i u zemljama i sa ekipama koje su izuzetno pogodene 'korona virusom' pažljivo ce pratiti situaciju u narednim danima i informisati javnost o daljim koracima".