Košarka

Kup za košarkašice se NE ODLAŽE: Za trofej ovog vikenda u Surdulici

Autor Mirjana Šegan

Organizatori finalnog turnira Kupa Srbije za košarkašice "Milan Ciga Vasojević" predložili su da takmičenje bude pomereno za 11. april zbog pandemije korona virusa, ali su u KSS nisu složili sa tim i odlučili da se igra prema planu

Izvor: MN Press

Uprkos pandemiji korona virusa i odlaganju brojnih sportskih takmičenja širom sveta, finalni turnir Kupa Srbije za košarkašice "Milan Ciga Vasojević" biće održan prema planu ovog vikenda u Surdulici.

"Južne vesti" prenose da su iz Opštine Surdulica tražili od Košarkaškog saveza Srbije da se finale kupa zbog korona virusa pomeri za nešto manje od mesec dana, ali KSS nije izašao u susret domaćinima, pa je ostalo na snazi da se igra 14. i 15. marta.

Iako je prema odluci Vlade Srbije naređeno da se svi sportski događaji u zatvorenom igraju bez prisustva gledalaca, u Surdulici na Kupu "Milan Ciga Vasojević" ipak neće biti prazne tribine.

Predsednik Skupštine Surdulice Novica Tončev najavio je da će 100 ulaznica biti podeljeno sportskim radnicima.

"Imali smo nameru da odložimo Kup za košarašice za 11. april. Međutim, Košarkaški savez se nije složio, rekli su da će da se igra, ali da bude maksimalno 100 gledalaca. Ulaz je besplatan, podelićemo 100 karata sportskim radnicima i onima koji se bave košarkom. Niko nikoga ne krivi, sve se menja iz sata u sat. Sve je ovo štetno i po sport i po gledaoce, biće i finansijske štete po Opštinu, ali zdravlje je najbitnije", izjavio je za "Južne vesti" Tončev.

U polufinalu u subotu od 17 časova sastaju se Radivoj Korać i Vrbas, a u drugom meču, u 19.30 časova, odmeriće snage Kraljevo i ŽKA Novi Sad. Pobednici polufinalnih mečeva sastaće se u finalu u nedelju od 18 časova.