Košarka

ABA mesec dana bez ikakvih aktivnosti - šta to znači za srpske klubove?

Autor Pavle Knežević

Svi predstavnici Srbije u ABA ligi trenutno su zatečeni situacijom i odlučuju šta će i kako dalje

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Evroliga je prekinula takmičenja "minimum do 11. aprila", a ABA liga se sigurno neće igrati bar mesec dana. Procena nadležnih je i da nije bezbedno ni da se trenira, a kako će se to sve odraziti na košarkaške klubove?

Odgovor na ovo pitanje se ne može znati, jer ni klubovi ne znaju sami. Može se reći da su i oni napravili pauzu da se pregrupišu i vide šta će i kako dalje. Nijedan od srpskih klubova nije za sad doneo odluku da raspusti tim.

Skupština ABA lige trebalo je da se održi danas, ali je nije bilo. MONDU je u rukovodstvu takmičenja rečeno da se nikakve aktivnosti neće odvijati u narednih mesec dana. Klubovi su navodno dobili smernice da nije bezbedno ni trenirati.

Aktuelni šampion ABA, Crvena zvezda vratio se iz Madrida, što joj je bio prvi cilj i to je sve što se sada zna i što je do sada odlučeno u klubu. Uprava kluba je u stalnom kontaktu sa svim nadležnim službama i prati razvoj situacije.

Partizan je danas obavio trening "u doba neizvesnosti", a igrači su dobili slobodan vikend, tako da će se u ponedeljak znati šta će se dalje dešavati.

Partizanov trening u doba neizvesnosti
Izvor: YouTube/BC Partizan TV

Što se tiče Mega Bemaksa, takođe nezvanično, klub neće trenirati za vikend, a početkom sledeće nedelje će se znati više informacija.

Ista je situacija u FMP-u. Igrači su tamo dobili uputstva da iz kuće dolaze samo na trening, jedan dnevno, i da se posle vraćaju direktno kući i da ne idu nigde drugo. Naravno, ako i do njih stigne preporuka da nije bezbedno trenirati, i oni će postupiti isto.

Da naglasimo da su ovo sve nezvanična saznanja, jer klubovi tek treba da odluče šta će se dešavati i kakve će im biti dalje aktivnosti.

Ostanite uz MONDO, javljaćemo vam sve najnovije informacije o košarkaškim takmičenjima kako se pojave.