Košarka

Da li je ovo recept za ABA? Kod dama KRAJ sezone, dodeljena titula!

Izvor mondo.ba

Završni turnir trebalo je da bude igran 21. i 22. marta, ali zbog straha od širenja korona virusa to neće biti slučaj.

Izvor: MN Press

Širenje koronavirusa, koji je uzeo maha u više od polovine zemalja širom svijeta, natjerao je čelnike brojnih sportskih saveza da do daljnjeg stopiraju mnoga takmičenja pod svojom ingerencijom.

Sve fudbalske lige ''petice'', NBA, ABA liga, Evroliga, Evrokup... To su samo neka od takmičenja u Evropi i svetu čiji učesnici moraju na prinudnu pauzu. Sada je zbog toga stopirana i WABA liga, ali je u njoj sezona već zvanično završena!

Zbog opasnosti od zaraze korona virusom, ženska regionalna liga u košarci je već rešila da proglasi šampiona, a to je ekipa Budućnosti iz Podgorice!

WABA je odlučila da se fajnal-for ne odigra i da šampion bude proglašen posle ligaškog dela takmičenja.

Osim ovog, otkazani su završni turniri u konkurenciji pionirki i kadetkinja, gde će takođe šampion postati ekipa koja je bila na vodećoj poziciji nakon ligaškog dela. U obe kategorije to je ekipa Cinkarna Celje iz Slovenije.

Završni turnir je, naime, trebalo da se igra 21. i 22. marta u Staroj Zagori u Bugarskoj, ali je otkazan i za isti se neće tražiti novi termin, već će odlukom borda WABA lige, koja je objavljena i na zvaničnom sajtu takmičenja, titula biti uručena košarkašicama podgoričke Budućnosti Bemax, koje su nakon 18 kola imale skor od 15 pobeda i tri poraza.

Kad je u pitanju ABA liga, ranije je objavljeno da se obustavljaju sve aktivnosti u narednih trideset dana.

Ostaje da se vidi kakva će odluka biti u tom predstojećem periodu, hoće li poslednje kolo regularnog dela moći da bude odigrano, kao i nakon toga plej-of...