Košarka

"Žoc" više nego kratak: Teško je misliti o košarci pored svega ovoga...

Izvor mondo.ba

Trener ''žuto-crnih'' iz Istanbula nije mnogo pričao kad je u pitanju današnji meč sa ekipom Tofaša

9. 3. 1960. Žejko Obradović
Izvor: MN Press

Fudbalske lige ''petice'', Liga šampiona, Liga Evrope, NBA liga, Evroliga, Evrokup, veliki broj elitnih košarkaških evropskih liga... Takmičenja su širom planete koja su suspendovana zbog širenja virusa korona. Jedno od retkih takmičenja na Starom kontinentu koje nije prekinuto je tursko košarkaško prvenstvo.

Kao da virus korona ne može ništa Turcima, tako se ponašaju u ovoj evropsko-azijskoj državi. Iako su mnogi sportisti pokušali da ''izbore'' prekid prvenstva, igraju se i fudbal i košarka.

Ovog vikenda igraju se utakmice 23. kola, u kojem je Fenerbahče, tokom današnjeg dana, rezultatom 84:75 savladao ekipu Tofaša. Bila je to sedamnaesta pobeda pulena Željka Obradovića, koji su u ovom trenutku četvrtoplasirani, iza Pinar Karšijake, Efesa i Galatasaraja.

Srpski trener nije u izjavi za medije nakon utakmice želio da mnogo širi priču o ovom meču.

''Teško je govoriti o košarci kad su misli svakoga od nas okupirane drugim stvarima. To je sve što mogu da kažem o ovom duelu. Čestitam igračima, kako svojim, tako i protivničkim, odigrali su jedan ozbiljan meč. Videćemo šta se dešavati u narednim danima'', rekao je ''Žoc''.

Podsetimo, čelni čovek Evrolige Đordi Bertomeu se oglasio saopštenjem objavljenim na zvaničnom sajtu takmičenja, u kojem je navedeno da se sve aktivnosti, kada su u pitanju Evroliga, Evrokup i takmičenje juniora, stopiraju najmanje do 11. aprila.

U Evroligi, Fenerbahče šest kola pre kraja drži poslednju poziciju koja vodi u plej-of, uz skor od 13 pobeda i 15 poraza. Za vratom im dišu Žalgiris, Valensija, Olimpijakos, Armani i Baskonija koji imaju po jednu pobedu manje.