Košarka

Istorija u Surdulici: Kraljevčankama prvi trofej u kupu!

Izvor mondo.rs

Košarkašice iz Kraljeva bile bolje od Radivoja Koraća.

Izvor: MN Press

Završni turnir kupa u srpskoj košarci, a na njemu nema ni Zvezde ni Partizana. Igrali su Kraljevo, Radivoj Korać, Vrbas Medela i ŽKA, a Kraljevčanke su stigle do prvog trofeja.

One su u finalu takmičenja pobedile beogradskog predstavnika, ekipu Radivoja Koraća (76:73), i tako turnir u Surdulici zauvek upisale u klupsku istoriju.

Košarkašice Radivoja Koraća su do sada jednom osvajale Kup ''Milana Cige Vasojevića'', dok je njihovim večerašnjim protivnicama ovo debitantski trijumf.

Do velike Kraljevo je stiglo predvođeno Kanađankom Kimberli Pjer-Luis koja je ubacila 16 poena, dok je Šakila Hil dodala 11 poena. Efikasne su bile Anamarija Stojčić sa 15 poena, Aleksandra Račić sa 13 i Dragana Gobeljić sa 10.


Najefikasnija u poraženom timu je bila Ljiljana Tomašević, koja je susret obeležila sa 23 ubačena poena. Nju su pratile Mina vukosavljević sa 18 poena i preostale tri članice startne petorke, Maksimović, Selaković i Stojiljković koje su dodale po deset poena.

Upravo se u ovim brojkama krije i glavni razlog poraza Radivoja Koraća. Samo dva ubačena poena rezervnih igračica bili su premali doprinos sa klupe, pa su raspoloženije Kraljevčanke stigle do trofeja u kupu.

Radivoj Korać je bolje otvorio meč, ali se njihova prednost iz prve deonice istopila već do poluvremena. Pripao im je i treći deo igre, ali je Kraljevo bilo koncentrisanije kada se susret lomio. Poslednjih deset minuta su doneli pobednika u finalu domaćeg kupa.