Košarka

FMP: Australijanac ostao, Turčin otišao, da se sezona završi na parketu!

Autor Milutin Vujičić

Od dvojice stranaca u timu FMP-a, jedan je izrazio želju da ostane u Srbiji za vreme vanrednog stanja u sportu, dok je drugi otputovao u domovinu i vratiće se kada se stvore uslovi za to.

Izvor: MN Press

Globalna pandemija korona virusa i uvođenje vanrednog stanja u Srbiji - značilo je da će i sportski klubovi morati da se prilagođavaju datoj situaciji.

Obustavljena su sva takmičenja i doneta je odluka da dok je vanredno stanje na snazi igrači ne mogu ni da treniraju u klubovi, a FMP je saopštio da je ispoštovao te odluke i da do normalizacije situacije neće biti svakodnevnih okupljanja tima.

FMP je saopštio da svi domaći igrači i treneri, do daljeg ostaju u svojim domovima sa porodicama, dok je u menadžentu uvedeno "dežurstvo" u skladu sa propisanim merama državnih organa.

"Što se tiče jedinih stranih igrača u našem klubu - Duop Rit za sada ostaje u našoj zemlji na sopstveni zahtev, dok Ogben Ulubaj putuje u Tursku svojoj kući. Po normalizaciji stanja, dogovoreno je da svi igrači prvog tima, uključujući I dvojicu stranaca, nastave sa svojim redovnim obavezama u klubu, kako bi se sezona privela kraju", saopštili su iz Železnika.

FMP se dotakao i načina na koji će takmičenje biti nastavljeno, odnosno završeno, pošto postoji više predloga u javnosti...

"Kada sport ponovo bude bio u prvom planu, založićemo se da se svi učesnici ABA lige sastanu i pronađu zajedničko rešenje kako bi se ovosezonsko takmičenje koje je prekinuto zbog pandemije virusa COVID 19 - okončalo na terenu", navode iz Železnika i zaključuju:

"KK FMP poziva na nacionalnu solidarnost i jedinstvo u ovom izuzetno izazovnom trenutku za sve, kada su ljudski životi I zdravlje celokupnog stanovništa Repubike Srbije u opasnosti. KK FMP će u potpunosti poštovati mere koje su propisali Predsednik Republike Srbije i Vlada Republike Srbije, do normalizacije situacije".

Tagovi