Košarka

Bili Beron sa porodicom napustio Beograd, da li i Crvenu zvezdu?

Izvor mondo.rs

"Nedostajaće mi, kao i sjajni prijatelji koje smo ovde stekli. Idemo na sledeće poglavlje", dodao je američki bek i ostavio mnogo razloga zvezdašima da posumnjaju u to da će ga videti ponovo u crveno-belom.

Izvor: MN Press

“Beograd nas je tretirao dobro", rekao je Bili Beron u intervjuu za "Novu" malo pre odlaska u Sjedinjene Američke Države.

"Nedostajaće mi, kao i sjajni prijatelji koje smo ovde stekli. Idemo na sledeće poglavlje", dodao je američki bek i ostavio mnogo razloga zvezdašima da posumnjaju u to da će ga videti ponovo u crveno-belom.

* Beron je bio gost Mondo košarkaškog podkasta 'Šesta lična', pogledajte tu epizodu...*

Kraj?

Dok je na Malom Kalemegdanu prošlog juna trajalo slavlje zbog odbrane titule prvaka, Beron je u kancelarijama predsednika Nebojše Čovića potpisivao produžetak ugovora do kraja sezone 2019/20. Da li je ovo kraj sezone?

Upitan da li odlazak sa porodicom iz Beograda znači i odlazak iz Crvene zvezde, Beron je rekao...

"Aktuelna situacija s virusom drugačija od svega što smo do sada videli, pa je nemoguće da se uporedi sa bilo čim. Da budem iskren, ne vidim kako će sezona da se nastavi. Sve je u rukama vlada. Svaki dan u zemljama poput Italije i Španije ima preko 1.000 novih slučajeva zaraze. Važno je da se preduzmu pravi koraci kako bismo se što pre vratili našim poslovima. Ali da bi se to desilo morate prvo da budete sigurni da je bezbedno".

Strelac čuvenih poena iz trokoraka za titulu prvaka Srbije prošle sezone kaže da ima želju da se vrati, ali...

"Problem je ako se sezona nastavi, a virus korona i dalje bude uticao na ljude"
, rekao je i dodao još jedno "ali".

"Možda moja država ne dozvoli da se vratim. Postoji mnogo stvari koje trenutno ne mogu da se predvide. Košarka sada nije toliko bitna. Ako produže sezonu i neko ‘zakači’ virus u julu, onda možda ne može da dobije posao za sledeću sezonu":

"Veoma je čudno vreme, tako da stvarno ne znam. Na svaka 24 sata se toliko toga događa u svetu... Ne mogu sada da kažem da li se vraćam ili ne, čekam da situacija bude jasna. Tada ću doneti odluku".

Pred ABA ligom je teška odluka o načinu na koji će biti završeno takmičenje. Beronov odlazak mogao bi da znači da ono, izvesno, neće biti završeno ove sezone.

To znači da su ostale dve opcije, obe loše.