Košarka

Crni dan u Italiji, ali Virtus se - vratio treninzima?!

Autor Pavle Knežević

Pomalo neverovatne vesti stižu iz Italije

Izvor: MN Press

U Italiji je danas zabeležen tragični bilans od 793 preminule žrtve virusa korona. Kompletan sport u Evropi i Severnoj Americi je zaustavljen, ali, uprkos svemu tome, Virtus iz Bolonje je nastavio da trenira?!

"Vratili smo se radu posle ove pauze. Nastavljamo da pružamo našim momcima sve što možemo da im pomognemo", rekao je trener Virtusa i bivši selektor Srbije Aleksandar Đorđević, a preneo Skaj Italija.

Italijansko prvenstvo je prekinuto, Evroliga i Evrokup takođe, sa njima i ABA i, naravno, NBA. Niko ne zna šta će se desiti, kako će se i da li će se uopšte takmičenje nastaviti, ali u Virtusu su izgleda spremni na sve.

Kako vlasnici kluba misle da se radi i šta uopšte treba da se radi? Đorđević objašnjava…

"Radimo na tome da ih vratimo u punu snagu i kondiciju. Ne predajemo se. Kompanija će doći da sanitizuje trening centar da bismo mogli da nastavimo. Nadamo se da će se sezona nastaviti. Nadam se da ćemo se videti uskoro i igrati malo dobre košarke", rekao je Đorđević.

Mi se nadamo da će sve biti u redu sa timom Đorđevića, a ujedno se nadamo da će se vlasnici i uprava Virtusa dozvati pameti.