Košarka

Život i košarka u Sakramentu: Bogdan kaže da je sve stalo

Izvor mondo.rs

"Ne razmišljam uopšte o košarci", reči su Bogdana Bogdanovića koje dovoljno govore o situaciji koja vlada u SAD i prestonii Kalifornije.

Košarkaški portal "Eurohoops" sproveo je zanimljivu anketu u kojoj je sadašnje i bivše evroligaške igrače pitao za mišljenje o aktuelnoj situaciji vezanoj za pandemiju korona virusa.

Među anketiranima je bio i srpski reprezentativac, bek Sakramento Kingsa - Bogdan Bogdanović.

"Šokirajuće! Neverovatno je ovo teško za sve, ali svi smo zajedno u ovome. Moramo da budemo disciplinovani i da naučimo što više stvari oko novog virusa. Nova lekcija za nas kao zajednicu, društvo. Moramo da se nosimo sa time i da budemo svesni deljenja i snage ove virusa", rekao je šuter NBA ligaša.


U Americi se, kao i u Evropi, ne igra košarka. U Sakramentu je sve stalo, a to je potvrdio Srbin.

"Isto kao i u svakom drugom gradu. Sve radnje su zatvorene, samo su supermarketi i bolnice otvoreni. Ima još više restrikcija, u poređenju sa prošlom sedmicom. Ne možemo da koristimo dvorane. Sve arene su zatvorene i moramo da budemo strpljivi i da prebrodimo ovo".

Striktne mere važe za sve - nema kolektivnih treninga.

"Pod ovim okolnostima - ne treniramo. Arene su zatvorene. Trudim se da budem što bolji, to je jedina stvar koju radim. Trudim se da se brinem o telu i da se pripremim za ono šta dolazi. Najteži deo oko svega ovoga je da ne znamo šta će se dogoditi i kada će se ova situacija završiti. Zato morate biti spremni i raditi na svemu kako bismo ostali u formi".

Bogdanović ne razmišlja o tome kada će se nastaviti košarkaška sezona.

"U ovom momentu sam fokusiran na situaciju i kako da izvučem pozitivne stvari iz ovoga. Ne razmišljam o košarci. Nisam zabrinut oko toga. Postoje ljudi koji se time bave i kojima je to posao. Da isplaniraju raspored kada bude gotovo. Svačije mišljenje je sada važno. Šta god da se dogodi, igrači za sve treba da budu spremni, ali je u ovoj situaciji teško misliti o košarci. Svi su sada više fokusirani na to da se brinu o porodicama i da se prevaziđe ovaj virus. Jedini način da se to uradi je da se ostane kod kuće 2-3 sedmice ili mesec dana. I da se sačeka. Da se virus smiri", rekao je Bogdan Bogdanović.