Košarka

FIBA pred odlukom: Gde ne mogu naša deca - neće ići ni košarkaši!

Autor Mladen Šolak

Svetska "kuća košarke" uskoro će doneti odluku o sezonama svojih takmičenja. Još jedan apel košarkašima i važna poruka u vezi sa Olimpijskim igrama.

Izvor: Edward Lea Staff/The Press of Atlantic City via AP

Pandemija korona virusa zaustavila je potpuno ukočila sportske sezone praktično u celom svetu. To se odnosi i na FIBA takmičenja, koja su takođe suspendovana.

Međunarodna košarkaška asocijacija (FIBA) u ponedeljak je poslala poruku košarkašima da ostanu kod kuća i da vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih.

Možda će vas zanimati

Presednik FIBA Haman Nijang i generalni sekretar Andreas Zaklis saopštili su da "ni pod kojim uslovima naša strast prema igranju košarke ne može da bude važnija od praćenja instrukcija nadležnih".

Iz krovne košarkaške organizacije poručeno je i to da će uskoro doneti odluku o FIBA Ligi šampiona, kao i međunarodnim takmičenjima koja vodi u Južnoj Americi i Africi.

Takođe, poslata je i važna poruka u vezi sa još neizvesnim Olimpijskim igrama u Tokiju, na koje Kanada i Australija ovog leta sigurno neće ići.

"Nećemo tražiti od svojih igrača da idu negde gde ne bismo slali svoju decu", snažna je poruka Nijanga i Zaklisa. I veoma bitna.