Košarka

Humano i u komšiluku: Bogdanovićevih 50.000 dolara bolnici

Autor mondo.ba, agencije

Iznos će biti iskorišćen za kupovinu respiratora

Mnogo je sportskih radnika širom sveta koji odluče da, u jeku pandemije koronavirusa, doniraju novčana sredstva za pomoć onima kojima je najpotrebnija.

Pisali smo već o iznosima koje su donirali Rudi Gober, prvi zaraženi košarkaš u NBA ligi, pa Inter, Silvio Berluskoni, Frank Riberi... a poslednju sjajnu lekciju iz humanosti dao je Bojan Bogdanović, saigrač zaraženih članova Jute Gobera i Donovana Mičela.


''Babo'', inače rođeni Mostarac, nije zaboravio odakle mu potiču koreni, te je odlučio da donira 50.000 dolara Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u gradu na Neretvi za kupovinu novog respiratora.

''U ime SKB Mostar, svih pacijenata o kojima brinemo, iskreno hvala Bojanu i njegovoj porodici s nadom da će i drugi, koji su u mogućnosti, slediti primer društveno odgovornog ponašanja, sada kada je svaka pomoć više nego dobrodošla", saopštili su iz mostarske bolnice.

Reprezentativac Hrvatske se pridružo dugačkoj listi sportista koji su svojim primerom pomogli ugrožene. Podrška u novcu i medicinskoj opremi mnogo znači, posebno kada dolazi u ovakvim trenucima.