Košarka

Čak i NBA zvezde imaju probleme: Pažljivo sa trošenjem novca

Izvor mondo.rs

Košarkaš Lejkersa poziva svoje kolege iz najjače lige na svetu na oprez.

Kada je Rudi Gober testiran na korona virus, a njegov uzorak bio pozitivan, NBA sezona je stala u trenutku. Skoro mesec dana kako se ne igra najbolja košarka u Americi, a to utiče i na finansije.

Neki timovi su najavili da će morati da smanjuju plate, neki će verovatno i otpuštati svoje zaposlene jer prihoda nema. U ovoj situaciji je teško i igračima, koji ne znaju kolike će im biti plate.

Zato iskusni Deni Grin poziva na oprez svoje kolege. Savetuje saigrače, ali i protivnike, posebno mlade igrače, da se u ovim trenucima ne razbacuju parama već da budu oprezni.

''Nemamo obećanja da ćemo u aprilu dobiti platu. Ovo je drugačije od ''lok-auta'', tada smo mogli da se pripremimo i da uštedimo. Sada su igrači bili nespremni. Moraju biti pametni i dobro razmisliti kada troše poslednje dve plate. Možda ovo prođe, ali ako ne budemo nastavili sezonu i igrači plej-of, biće teško. Moramo da budemo jako pametni sa novcem'', ističe košarkaš Lejkersa.

Iskusni Grin je u karijeri igrao za Klivlend, San Antonio, Toronto i trenutno je član Lejkersa. Tokom ''lok-auta'' u NBA ligi je bio član Union Olimpije, a u karijeri je osvojio dva NBA prstena.

Tokom jula 2019. godine je sa Lejkersima potpisao dvogodišnji ugovor vredan 30 miliona američkih dolara. To je ujedno i njegov najveći ugovor u karijeri.