Košarka

"Šćepin" glas ZA titulu Partizanu: Nije pravedno, ali je jedino realno!

Autor Milutin Vujičić Izvor Sport klub

Naravno, prioriteti se znaju, a to je borba za živote

Izvor: MN Press

Globalna pandemija korona značila je "stop" za skoro sva sportska takmičenja širom sveta, a jedno od onih koje je pogođeno svakako je i regionalna košarkaška ABA liga.

Prvenstvo na Jadranu prekinuto je 12. marta, kolo pre kraja regularnog kraja sezone, a od tada traju priče o tome koji je najpravedniji način da se okonča. Postoje klubovi koji zagovaraju kraj sezone i proglašenje šampiona po aktuelnoj tabeli, gde su Partizan i Igokea, dok ima i onih koji smatraju da sezona treba da se nastavi i završi po ranije utvrđenim propozicijama.

Za sada ništa od odluke, i dalje je daleko od konačne, ali iz predsedništva ABA lige uveravaju da postoje "neke ideje", na koje treba sačekati dok se situacija ne smiri.

Slično naglašava i košarkaški as, koji poziva na odgovornost.

"U ovom trenutku jako je važno da budemo maksimalno odgovorni. Moramo da uradimo sve što je neophodno, da poštujemo sve propisane mere kako bismo prevazišli problem sa kojim se suočavamo i kako bi sačuvali što više života. Mesta za sebičnost nema", kaže Šćepanović za "Sport Klub".

"Razgovarati o sportu u situaciji u kojoj se nalazimo je malo degutantno", istakao je on.

Ali, dok sve stoji i rešenja, nema, treba razmišljati o budućnosti, iako su sada, kako kaže Šćepanović, "zdravlje i ljudski životi na prvom mestu".

"Što se košarke i završetka takmičenja tiče, nezahvalno je pričati o bilo čemu jer pravednog rešenja nema", kaže popularni Šćepa, sentiment koji ste mogli da pročitate i na MONDU.

Ipak, iako nije pravedno i popularno, asistent Andree Trinkijerija misli da bi crno-beli trebalo da budu proglašeni za šampiona.

Rezon je sledeći:

“Poništiti sezonu u situaciji kad je završeno više od dve trećine takmičenja je takođe nerealno. Da je u pitanju pola sezone, o tome bi moglo da se razgovara. Smatram da je najrealnije rešenje kada je ABA liga u pitanju, proglasiti kraj takmičenja, na osnovu stanja na tabeli. Nije pravedno, ali je jedino realno i moguć", kazao je Vlado Šćepanović.

Pomoćni trener Partizana je dodao i sledeće...

"Proglašenje pobednika i nije veliki problem jer i poslednje kolo da se odigra ne bi promenilo postojeće stanje na tabeli. Milslim da je mnogo veće pitanje, ko ispada, a ko ulazi u ligu. Najbezbolnije, ali opet ponavaljam, ne i do kraja najpravednije rešenje, je da niko ne ispada, a da se liga proširi sa prve dve ekipe iz ABA 2 lige. Mi smo praktično došli do samog kraja lige i svako drugo rešenje bi bilo mnogo nepravednije od ovog koje sam naveo"
, kazao je Vlado Šćepanović i potom poručio:

"Moram da naglasim da je ovo isključivo moje lično mišljenje i razmišljanje".