Košarka

ESPN zamislio takmičenje sa NBA asovima, uz prenos uživo!

Izvor mondo.ba

Ideja postoji, preostaju razgovori, evo o čemu se radi

Zvaničnih utakmica NBA lige nema skoro mesec dana zbog pandemije korona virusa, ali vođstvo takmičenja ima određene planove kako da što kvalitetnije potroši vreme kad mrežice "preko bare" miruju.

Naime, novinar ESPN-a Adrijan Vojnarovski napisao je na Tviter profilu da ova medijska kuća, zajedno sa čelnicima najjače lige svijeta, razmišlja o pokretanju takmičenja pod
"H-O-R-S-E", koje bi ESPN prenosio i to iz – domova NBA igrača!

O čemu se radi? O američkoj "basket" igri "HORSE", odnosno, nešto slično igri "magaraca" u kartama.

Igrači bi se, u kućnim uslovima, takmičili u šutiranju iz više pozicija, a kada bi jedan promašio neposredno nakon što prethodnih pogodi, kraj svog imena bi upisao jedno slovo iz riječi HORSE.

Kada jedan igrač ne bude precizan iz pet pozicija, "postaje konj", odnosno dobija sva slova iz reči i biva eliminisan iz igre.

Pominje se da bi u ovom projektu učestvovali, između ostalog, Kris Pol, Rasel Vestbruk i Donovan Mičel, međutim za sada nije stigla nijedna potvrda od aktivnih košarkaša.

"Ja sam za" rekao je za sada samo Pol Pirs, nekadašnji bek Boston Seltiksa, koji je dres ovog kluba nosio 15 godina (od 1998. do 2013. godine, osvojio jednu titulu, 2008) i koji je 10 puta nastupio na ol-star mečevima i pre tačno 10 godina postao šampion u brzom šutiranju trojki.

Tagovi