Košarka

''Obradović zaradi za dan koliko ja za više od mesec''

Izvor mondo.rs

Selektor Argentine, inače veoma cenjen i poštovan u svojoj zemlji, pričao je o prihodima košarkaških trenera.

Izvor: MN Press

Iako razgovor sa medijima u Argentini nije trebalo da ode na ovu stranu, selektor tamošnje košarkaške reprezentacije dotakao se svoje plate. Naime, on je kao primer za to koliko zarađuje uzeo Željka OBradovića.

Najtrofejniji evropski trener je još uvek pod ugovorom sa Fenerbahčeom, a dogovor dve strane ističe ovog leta. Pričalo se o odlasku u Barselonu, ali i produžetku saradnje, pod uslovom da trofejni stručnjak sebi smanji platu.

Dok se saga u Istanbulu ne završi, ime srpskog trenera je pomenuto na drugom kraju sveta. Argentinski selektor Serhio Ernandes, inače trofejni stručnjak, podsetio je da nisu svima velike plate u tom poslu.

''Jedino što nisam osvojio u karijeri je mnogo novca. ivim u 70 kvadrata. Ne žalim se, ali vam kaže kako stvari stoje. Za mesec dana zaradim koliko Željko Obradović zaradi za jedan dan'', rekao je Ernandes.

On je nastavio sa objašnjenjem zašto su njegova primanja manja nego kod evropskih trenera, iako im mnogo uspeha.

''Učestvovao sam na tri Mundobasketa, imam 21 trofej u karijeri. Tri puta sam bio na Olimpijskim igrama kao trener, imam i medalju. Ipak, ne želim da odem u Evropu i da tamo zarađujem više novca. Moje mesto je u Argentini'', ističe on.

Serhio Ernandes je šest puta bio šampion Argentine, a sa reprezentacijom je radio u dva navrata. U karijeri je pored nacionalnog tima vodio Boku, Penjarol, Estudijantes... Radio je i u Portoriku i Brazilu.